Okul kantinlerinde denetim

Published on:  /   Yorum yapılmamış

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının açılması ile birlikte Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe sınırları içinde bulunan okul kantinlerinde denetimlerini gerçekleştiriyorlar.

Eğitim kurumlarında satışı yasak olan enerji içecekleri, gazlı içecekler, aromalı içecekler (soğuk çay, ice tea), kolalı içecekler, kızartmalar, cipsler gibi satışa uygun olmayan gıda ve içecekler ile ilgili denetimlerin yanı sıra kantinlerin hijyeni ve gerekli belgeler denetleniyor.

Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının açılması ile birlikte Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim ve Zabıta görevlisinden oluşan gıda denetim ekibi ile çocuklarımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda beslenebilmesi için okul kantinlerine denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Okul kantinlerinde gazlı içecekler, enerji içecekleri, tatlandırıcılı ve çikolatalı ürünler gibi eğitim kurumlarında satışı yasak olan gıda ürünleri ile son tüketim tarihi geçmiş ürünler konusunda kantin isletmecileri uyarılıyor. Ayrıca kantinler hijyen, sağlık ve işyeri açma çalıştırma ruhsatı yönünden denetleniyor.” İfadelerine yer verildi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.