Uçan araba tasarımı ile 161 yarışmacı arasında ilk onda

Published on:  /   Yorum yapılmamış

PayaSTEM Merkezi öğrencisi  Can, bu sene ikincisi düzenlenen dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olan Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde uçan araba tasarım yarışması ileri kategoride ilk on yarışmacı arasına girerek finale kalmaya hak kazandı.

Can, ” Uçan araba tasarım sürecinde birçok yeni bilgi öğrendim. Uçan arabamı tasarlarken doğadan ilham aldım. Uçan arabama UMAY adını verdim. Umay Ana, Türk Mitolojisinde çocukları koruyan tanrıçanın adı. Bende aracımı tasarlarken yolcu güvenliğini ön planda tutarak trafikte oluşabilecek can kayıplarını en aza indirmeyi ve trafik sorununa çözüm bulmayı hedefledim.” dedi.

Lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvuru yapabileceği ileri kategoride yarışan Can, ön eleme ve final elemelerini geçerek 161 yarışmacı arasında ilk ona girdi. Kkatıldığı kategorideki tek ortaokul öğrencisi olan can

Payas Belediyesinden yapılan açıklamada; “Can’a , estetik tasarımı, çevre dostu teknolojisi  ve yaratıcı güvenlik önlemleri ile fark yaratan uçan arabası UMAY ile final yarışlarında başarılar diliyoruz.” Denildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.