TEV ve TBB’nden Hukuk Öğrencileri İçin Anlamlı Proje!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türkiye Barolar Birliği (TBB), lisans düzeyinde hukuk eğitimi gören öğrencilere destek sağlamak amacıyla “Hukukçunun Eğitimi, Toplumun Geleceği” projesini hayata geçirdi. TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun katılımıyla düzenlenen toplantıda kamuoyuna tanıtılan proje kapsamında, her ilden en az bir hukuk öğrencisine burs desteği sunulması hedefleniyor. Hangi ilden bağışın gerçekleştiğinin hukukcununegitimi.com web sitesinden görülebildiği proje ile aynı zamanda, Türkiye’nin 81 ilinin geleceğin hukukçularının eğitimi için iyilikte yarışacağı öngörülüyor.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türkiye Barolar Birliği (TBB), hukuk öğrencilerinin umut dolu bir geleceğe adım atmalarına katkı sunmak için bir araya geldi. Lisans düzeyinde hukuk eğitimi gören öğrencilere destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Hukukçunun Eğitimi, Toplumun Geleceği” projesi, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun katılımıyla 11 Eylül 2019 Çarşamba günü Divan İstanbul Elmadağ’da düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.

 

Rona Yırcalı: Tüm halkımızı geleceğin hukukçularına destek olmaya davet ediyoruz

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Türkiye Barolar Birliği ile ilk iş birliklerinin 2014 yılında Soma’da yaşanan maden faciasının ardından gerçekleştiğini, madencilerin çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla açılan TEV Soma Umut Fonu’nun en büyük destekçisinin TBB olduğunu vurguladı. Hukukçunun Eğitimi, Toplumun Geleceği projesinin de aydınlık bir gelecek için ilham kaynağı olacağına inandıklarını belirten TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, “Yarım asrı aşkın süredir çalışmalarını sürdüren iki köklü kurum olarak, ülkemizin geleceği için bir kez daha bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çağdaş cumhuriyet hukukunu koruyacak, öğretecek ve geliştirecek iyi eğitimli hukukçuların desteklenmesine katkı sağlamak için iki kurum aracılığıyla başlatılan bu proje, toplumun her kesiminden bireysel ve kurumsal desteklere açıktır. O nedenle halkımızı da aynı ilham ve heyecanla bağış yapmaya davet ediyoruz. İlk etapta Türkiye’nin her ilinden eğitim desteğine ihtiyaç duyan en az bir hukuk öğrencisine katkı sunmayı hedefliyoruz. O nedenle az veya çok demeden yapılan tüm bağışlar geleceğin hukukçuları için çok büyük önem taşıyor” diye konuştu.

 

Metin Feyzioğlu: Adalet, iyi yetişmiş hukuk uygulayıcılarına ihtiyaç duyar

Adaletin yalnızca çağdaş yasalara değil, iyi yetişmiş, nitelikli hukuk uygulayıcılarına da ihtiyaç duyduğunu vurgulayan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, “Hukuk ve eğitim alanında yapılacak her iş birliğini, 80 milyon vatandaşımızın geleceğine yapılan katkı olarak görüyoruz. Bugün, bir insan hakkı olan eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına yaptıkları çalışmalar ve ulaştıkları sonuçlarla toplumumuzun geleceğine en büyük yatırımı yapan Türk Eğitim Vakfı ile önemli ve anlamlı bir projeyi sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyorum. Başlattığımız bu uzun soluklu bağış kampanyasına katılımın bir seferberlik ruhuyla en üst seviyeye ulaşması, gelecek vadeden hukuk fakültesi öğrencilerinin adalet sistemimize kazandırılmasına vesile olacaktır” açıklamasında bulundu.

 

Bahadır Erdem: Vicdanlı ve iyi hukukçu gençlerin yetişmesine katkı sunmayı amaçlıyoruz

Toplantının moderatörlüğünü üstlenen TEV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem ise vakıf olarak bugüne kadar hukuk alanında 6.116 eğitim bursu verdiklerini, bu bursiyerlerinin yüzde 40’ının vakıf olarak eğitimlerine büyük önem verdikleri kız öğrencilerden oluştuğunu belirtti. TEV mensubu bir hukuk hocası ve avukat olarak projenin kendisi için büyük bir anlam taşıdığını söyleyen Erdem, “Amacımız, demokrasinin, insan haklarının, kişi haklarının ve adaletin yılmaz savunucu olan, vicdanlı ve iyi hukukçu gençlerin yetişmesi. Bununla birlikte, ülkemiz için çok önemli olduğuna inandığımız, bütün bu özelliklere sahip mümkün olan en fazla sayıda kadın hukukçunun yetişmesine katkı sunmayı hedefliyoruz. Ülkemizin aydınlık geleceği için çok önemli olan bu burs ve eğitim projesinin, özellikle bütün hukukçu meslektaşlarım, avukat arkadaşlarım başta olmak üzere toplumumuzun her bir ferdi tarafından kucaklanacağına ve destekleneceğine inanıyorum” dedi.

 

Toplantının sonunda TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun yönlendirmesi ile TBB ve TEV temsilcileri SMS aracılığıyla Hukukçunun Eğitimi, Toplumun Geleceği projesinin ilk bağışlarını gerçekleştirdiler.

 

Bağışçılar şehirlerini sisteme tanıtıp iyilikte yarışıyor

Hukukçunun Eğitimi, Toplumun Geleceği projesi kapsamında bireyler ve kurumlar; kredi kartı, havale/EFT, SMS veya çağrı merkezi aracılığıyla bağış yapabiliyor. Her bağışın hangi ilden yapıldığına dair veriler bağışçılar tarafından hukukcununegitimi.com internet sitesi üzerinden sisteme tanıtılıyor. Böylece hangi ilin kaç hukuk öğrencisine destek olduğu görülebiliyor ve bu sayede şehirler iyilikte yarışıyor. Projeye, Türkiye genelinde lisans düzeyinde hukuk eğitimi gören, başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan tüm öğrenciler Türk Eğitim Vakfı’nın internet sitesi üzerinden başvuru yapabiliyor.

 

Hukukçunun Eğitimi, Toplumun Geleceği Projesi Bağış Kanalları

SMS: Desteklenilen şehrin adı yazılıp tüm operatörlerden 6717’ye SMS göndererek 10 TL bağışta bulunulabilir. (Örneğin BURSA yazıp 6717’ye kısa mesaj atılabilir.)

Kredi Kartı ile Bağış: https://hukukcununegitimi.com/bagis veya Türk Eğitim Vakfı’nın internet sitesi üzerinden tek sefer veya düzenli olarak bağış yapılabilir.

Havale / EFT: Bağışçıların banka üzerinden havale / EFT işlemi yapabilir. Açıklama kısmına desteklemek istenilen şehrin bilgisi yazılacaktır.

Garanti Bankası

Mecidiyeköy Ticari Şubesi (119)

IBAN No: TR60 0006 2000 1190 0006 2943 46

Hesap No: 6294346

Çağrı Merkezi: 444 0 838

 

 

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 250 bin yurt içi ve iki bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 30 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

 

Türkiye Barolar Birliği Hakkında:

7 Temmuz 1969 tarihinde kurulan ve bu yıl ellinci yaşını kutlayan Türkiye Barolar Birliği, bütün baroların katılımıyla oluşan, kamu kurumu niteliğinde, tüzel kişiliği haiz bir üst meslek kuruluşudur. Birlik; avukatlık mesleğinin hak ettiği yere ulaşması için baroların ve baro mensuplarının uzun yıllar özveriyle sürdürdükleri çalışmalar sonucunda, Türk hukuk sistemi içinde bugünkü yerini almıştır. Türkiye Barolar Birliği, yasaların bir meslek kuruluşu olarak kendine yüklediği görevlerinin yanında, toplumun hukuki sorunlarıyla ilgili görüş ve önerileriyle de Türk hukuk sisteminin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bünyesinde oluşturduğu alt komisyonlarda yasal düzenlemelerle ilgili çalışma yapmakta, özellikle demokrasi ve insan hakları adına uygulamada ortaya çıkan aksamalara karşı sorumluluk bilinciyle etkin bir biçimde mücadele vermektedir. Baroların güçlendirilmesi ve savunma mesleğinin gelişmesi için özveriyle çalışan Türkiye Barolar Birliği, uluslararası platformda Türkiye’nin hukuki gelişmeleri yakından izleyebilmesi ve yapılan etkinliklerde yer alması amacıyla da faaliyet göstermektedir. Türkiye Barolar Birliği, giderek daha ayrıntılı ve etkili hale getirmeye özen gösterdiği çalışmalarını, ulusal ve uluslararası paneller, seminerler ve kurultaylar aracılığıyla Türk ve yabancı hukuk dünyasına duyurmaktadır.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.