“2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK DERS ZİLİ ÇALDI”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun İlçe Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Beş Temmuz İlkokulunda icra edilen İlköğretim Haftası Kutlama Programına teşrif ederek, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çaldı.

09 Eylül 2019 Pazartesi günü saat: 09.30’da Beş Temmuz İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen İlköğretim Haftası Kutlama Programı; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunun yapılması ve akabinde İstiklal Marşımızın hep birlikte coşkuyla okunmasıyla başlayarak, günün anlam ve önemine yönelik konuşmaların yapılması, bayrak devir teslim töreninin icra edilmesi, şiir okunması, çeşitli gösterilerin yapılması ve ilk ders zilinin çalınmasıyla devam etti.
İlköğretim Haftasının anlam ve önemine yönelik konuşma yapan Beş Temmuz İlkokulu Müdürü; “Yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Öğrencilerimizin cıvıl cıvıl sesleriyle okulumuz koridorlarını ve sınıflarını doldurmaları en büyük mutluluk bizler için Aramıza bu yıl katılan öğrencilerimizi de sevgiyle kucaklayıp okulumuza en kısa sürede alışmaları için çabalayacağız.onlara bilgi yuvası olan okulun aynı zamanda sevgi yuvası olduğunu göstermiş olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılı ülkemizdeki tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu tarafından yapılan konuşmada ise; “Yeni bir eğitim öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada, ülkemizin geleceği olan çocuklarımız, okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindedirler. Sevgili öğrenciler, okulunuzdaki bu ilk gün heyecanınızı bütün kalbimle paylaşıyorum. Bu heyecan ve coşkunuzu hayat boyu devam ettirmenizi ve paylaşmayı bilen, büyüklerine saygı gösteren, milli değerlerine sahip çıkan ve çalışkan bireyler olarak yetişmenizi temenni ediyorum. Değerli öğretmenlerim, çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Dünya milletlerine baktığımızda büyük bir teknoloji yarışı içinde olduklarını görmekteyiz. Gelecekte önder olacak, dünyaya yön verecek milletler bu yarışı önde götüren milletler olacaktır. Bu nedenle, bu günden çok çalışarak çocuklarımıza kaliteli ve iyi bir eğitim vermek zorundayız” açıklamasında bulundu.
Günün anlam ve önemine yönelik konuşmaların yapılmasının akabinde, Beş Temmuz İlkokulu öğrencileri tarafından sergilenen şiir ve dans gösterileri ile dördüncü sınıf öğrencilerinin, birinci sınıf öğrencilerine bayrak devir teslim töreni beğeniyle izlendi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.