Kızlar Manastırı için Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu devrede

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü,  CHP İskenderun Belediye Meclis Grubu’nun Soğukoluk’ta bulunan ve arazisi İskenderun Belediyesi’ne ait Latin Katolik Kilisesi’ne bağlı Kızlar Manastırı’nın 2863 Sayılı Yasa kapsamında korunması için yaptığı başvuruyu kabul etti.

CHP’li Meclis Üyesi Ali Mutlu, konu ile ilgili gelişmelelri sosyal medya hesabından : “BAŞARI BÜTÜN İSKENDERUN KAMUOYUNUNDUR !” şeklinde takipçileri ile paylaştı.

Ali Mutlu, paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Latin Katolik Kilisesine Bağlı KIZLAR MANASTIRININ 2863 Sayılı Yasa Kapsamında korunması Tasınmaz Kültür Varlığı olarak tescili için CHP iskenderun Belediye Meclis Grubu adına HATAY KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU MÜDÜRLÜĞÜ’ne yaptığımız müracataımız neticesinde ilgili bütün kurumlara KIZLAR MANASTIRI ile ilgili hiç bir tassarufta bulunulmaması kararı verilmiştir. Kısa süre içinde Kurul Tarafından yerinde inceleme yapılacaktır.”

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.