Bir sonraki dava duruşmasında Berfin Özek, dinlenecek!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

“Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” istemiyle tutuklu sanık Casim Ozan Ç. ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçu davanın ikinci duruşması yapıldı.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Hatay Barosu Başkan Yardımcısı Av. Sevinç Çakıcı, İskenderun Kadın Platformunun da katılımyla destek verdiği duruşmada kadınlar, kadın dayanışmasının örneğini ortaya koydu.

Yüzüne asit benzer, atılan sıvı ile ağır bir şekilde yaralanan Berfin Özek’in (19) davası bu gün İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi. Bir sonraki dava duruşmasında Berfin Özek’in de dinlenmesi karar bağlanarak duruşma 26 Kasım 2019 tarihine ertelendi.

Ozan Ç, suçsuz olduğunu öne sürerek tahliyesinin talep edildiği duruşmada Berfin Özek’in avukatı Mehtap Sert, adli tıptan gelen “hayati tehlikesi yoktur” raporuna itiraz ederek, raporun tekrar alınmasını istedi.

Özek’in avukatı Mehtap Sert, “Sondaki duruşmada Berfin de dinlenecek” Özek’in avukatı Mehtap Sert, müvekkilinin geçirdiği yoğun ameliyatlar nedeniyle duruşmaya katılamadığını, bir sonraki duruşmada ise teknik donanımlar hazırlanarak dinleneceğini belirterek, “Önümüzdeki celse mütalaa verilmesini bekliyoruz. Adli Tıp raporunda, asidin 1,5 litre olduğu ve tepesinden aşağıya döküldüğü hususu değerlendirilmemiş. Birinin başından aşağıya 1,5 litre asit döküyorsanız bunun boğazına gelip öldürme ihtimali olduğunu da biliyorsunuzdur. Bunu bir anlık öfkeyle yapmamış yani tasarlamış, günlerce planlamış” dedi.

 

 

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.