30 Ağustos, Türk’ün dünyaya destanıdır…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebes’nin 97’nci yıldönümü bugün Türkye’nn her yerinde kutlanıyor.Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos Zafer sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarhihine geçti.

Dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından br olarak tarihe geçmiştir.  Dumlupınar’daki meydan muharebesinde kahraman Mehmetiçik mücadelesiyle zafere ulaşıldı. Büyük Taarruz’un zaferle sonuçlanmasının ardından Mustafa Kemal Paşa, birliklere “Ordular,ilk hedefiniz Akdeniz’dir, iler!” emrini verdi. Bu gün gururla kutladığımız 30 Ağustos, Türkün var olma destanıdır.

Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan,  30 Ağustos Zafer Bayramı  dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milli mücadelemizi eşsiz bir zaferle taçlandıran, içinde yüce Türk milletinin bağımsızlık destanını ve yeniden doğuşunu barındıran 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yıl dönümünü milletçe birlik, beraberlik ve coşku içinde kutluyoruz.

“Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin her karışına bedel ödediği bu topraklarda bağımsız yaşama iradesini tüm dünyaya ilan ettiği gün olan 30 Ağustos; şanlı tarihimize bir altın sayfa daha açmıştır.

Ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını, aziz milletimizin kardeşliğini hedef alan iç ve dış mihraklar, binlerce yıllık güçlü devlet geleneğimiz ve medeniyet tasavvurumuz, güçlü ordumuz ve milletimizin birlik ve beraberliği karşısında hiç şüphesiz ki başarılı olamayacak ve asil milletimiz büyük hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları olmak üzere bu destanı tarihe mal eden bütün kahramanlarımızı ve bu toprakları vatana dönüştüren aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, Hataylı hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

İlçemiz Kaymakamı Sayın İskender Yönden tarafından, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci Yıldönümü” münasebetiyle özel bir mesaj kaleme alınmış olup, söz konusu kutlama mesajında şu ifadelere yer verilmiştir;

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılmış 30 Ağustos Zaferi’nin 97’inci yıldönümünü kutlamanın sonsuz heyecanı ve kıvancı içerisindeyiz.

30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı tüm imkânsızlıklara rağmen, Türk Milleti’nin sarsılmaz azmi, birlik ve beraberliği, inancı, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır.

Tüm tarihi boyunca bağımsız yaşamayı ülkü edinmiş Yüce Milletimiz, tarihinden aldığı onuru, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” sözleriyle perçinleyerek onun komutasındaki kahraman ordumuz ile 30 Ağustos tarihinde muhteşem bir zafere imza atarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır.

Her türlü olumsuzluğa ve yokluğa rağmen kazanılan bu büyük ve destansı zaferle, Yüce Milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık ülküsü önünde hiçbir gücün duramayacağı tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Bu itibarla, bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan yüce devletimiz ve aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de, onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden geleceği şüphesizdir.

Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, inşallah, içinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız tehditleri de bertaraf edecektir. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatan ve millet için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve tazimle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve kadirşinas halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en derin duygularımla kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

30 AĞUSTOS RUHUYLA ZAFERİN GURURUYLA

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Yayımladığı mesajında 30 Ağustos’un zaferle sonuçlanan kahramanlık destanı olduğunu ifade eden Başkan Savaş, Türk milletinin tek vücut olduğunda başaramayacağı hiç şeyin olmadığını ifade etti.

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZE SARILMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Mesajının devamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zor şartlarda elde ettiği zaferin değerine her zaman sahip çıkacaklarını da belirten Lütfü Savaş, “Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olarak tarihe geçen ve Türk milletinin yeniden doğuşunun ifadesi olan 30 Ağustos zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin taçlandırıldığı tarihtir. Yıllardır sevgi, barış ve kardeşlik ruhuyla, tüm renkleriyle bir arada yaşayan, millet olmayı devlet olmaya tercih eden biz Hataylılar, 30 Ağustos ruhuyla gurur duymaya ve yaşamaya devam edeceğiz. Bizler bin bir zorluk ve cefayla kurulan cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkarak onları yücelteceğiz. Ay yıldızlı bayrağımıza, cumhuriyetimizin kazanımlarına, vatanımıza, milli ve manevi değerlerimize sarılmaya devam edeceğiz. Her yıl artan mutluluk ve gururla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümünü kutlu olsun.  Ebedi kahramanlık destanını yazarak bize cennet vatanımızda hür yaşamayı armağan eden bu eşsiz zaferin mimarı ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşları ile vatanın bütünlüğü ve şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan yayaınladığı mesjında şu görüşlere yer verdi…

“30 Ağustos, Türk Milletinin şanlı zafer bayramı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz’un 97. yıl dönümü. Vatanımızın kurtuluşunu müjdeleyen bayramımızın yıl dönümünü milletçe, birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir coşku ile kutlarken, bu zaferi bize miras bırakan, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

 

BAŞKAN YAVUZ; “30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZIN 97.YILI KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97.yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

“30 Ağustos tarih sahnesinden silindiği düşünülen bir ulusun şahlanışıdır.” Diyen Başkan Yavuz yayınladığı mesajında şunları söyledi.

“Ey Şanlı Ordumuz Vatan size minnettardır. Türk Milleti ordusunu çok sever. O’nu kendi idealinin koruyucusu olarak düşünür ve görür. 30 Ağustos, Atatürk’ün önderliğinde küllerinden yeniden doğan bir milletin destansı zaferi ve Emperyalizme karşı görülmemiş bir direniş mücadelesidir.

30 Ağustos Zafer Bayramı, 26 Ağustos 1922’de başlayıp, 30 Ağustos’da Dumlupınar da Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında Zaferle sonuçlanan Baş Komutanlık Meydan Muharebesini (Büyük Taarruzu) anmak için kutlanan Milli bayramlarımızdan birisidir.

Bu önemli gün, ülke topraklarının işgal kuvvetlerinden temizlendiği gün olarak tarihe geçmiştir. Milli Kurtuluş savaşımızın tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması Vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos zaferinin 97. Yıldönümünü milletçe birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

I.Dünya savaşı sonunda Osmanlı Devleti ile itilaf devletleri arasında 30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros Ateşkes antlaşmasının ağır şartlarıyla, Anadolu Türk topraklarının tamamen işgali hedeflenmiş ve hedeflenen işgaller zaman geçirilmeden başlatılmıştı. 10 Ağustos 1920’de yine Osmanlı Devletiyle İtilaf Devletleri arasında düzenlenen Sevr antlaşması ile Türk Milletinin yok sayılması ve tarihten silinmesi hedefleniyordu. Türk Milleti bu antlaşmayı hiçbir zaman kabul etmediğini, Mustafa Kemal’in önderliğinde başlattığı bağımsızlık mücadelesiyle bütün dünyaya ilan etti. Bağımsızlık ve Milli Mücadelenin önemli savaş cephelerinden olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk Ulusunun muhteşem zaferiyle sonuçlandı. Böylece Mondros ateşkes antlaşması ve Sevr antlaşması Aziz Türk milletimizin kararlılığı ve mücadele ruhuyla ilelebet ortadan kalkmış oldu.

30 Ağustos Türk Milletini yok etmeye çalışan işgal güçlerinin haksızlıklarına, yoksulluğa ve tüm olumsuzluklara karşı aziz milletimizin Mustafa Kemal Önderliğinde, silah arkadaşlarıyla birlikte tüm dünyaya “Türk Milleti bağımsızdır bağımsız kalacaktır. Ay Yıldızlı Bayrağımız Milletimiz var oldukça dalgalanacaktır” Mesajı verilmiş oldu.

30 Ağustos Türkiye’nin geleceği için binlerce şehidin milli birlik ve beraberlik ruhu için, canları pahasına özgürlük ve bağımsızlık ateşinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı bir zafer olarak benliklere kazınmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zaferinin 97.yıldönümü dolayısıyla minnet duyguları içinde gururla kutladığımız zaferimizi başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere ve yine bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları Vatan yapan, Ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden tüm aziz Şehitlerimiz ile kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk silahlı kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

BAŞKAN FATİH TOSYALI’NIN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tosyalı,yayımladığı mesajında, 30 Ağustos’un Türk Milletinin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği, şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Bu tarihi zaferin , birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece olmaz denilenleri başardığımızın bir göstergesi olduğunu belirten Başkan  Fatih Tosyalı mesajında şunları kaydetti:

“Tarihten silinmek istenen Türk milleti, ‘ya istiklal, ya ölüm’ diyerek, kazandığı bu zaferle sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir.

Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için her türlü fedakarlığı gösterecek, bağımsız ve güçlü Türkiye kararlılığını sürdürecektir.

Milli mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını kanları ve canları pahasına sağlayan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ,silahlı kuvvetlerimizin tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum”

 

CHP HATAY İL BAŞKANI Av. HALİL İBRAHİM ÖZGÜN de yayımladığı mesajda; “Ulusumuzun milli mücadele sürecinde tarih sayfalarına adını altın harflerle yazdırdığı; Büyük Taarruz Zaferinin 97. Yıldönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum. Zafer elbette başaracağım diyenin ve başaracağına inananlarındır.” dedi.

Türk Milleti’nin kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bir bütün halinde, milli şuur ve ülkü etrafında birleşmiş olmasının, sevinç ve heyecanını yaşarken; bu mutlu günü kutlamak amacıyla aşağıdaki program tertip edilmiştir.

Zafer Bayramı’nın 97’nci yıldönümü kutlama programı 30 Ağustos 2019 Cuma günü saat 07.00’da başlayıp saat 24.00’da sona erecektir.

A) ÇELENK SUNMA TÖRENİ:

Tarih: 30 Ağustos 2019 Cuma

Saat : 09.30

Yer   : Anıt Alanı

Etkinlikler :

Atatürk Anıtına; Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından çelenklerin sunulması.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi.

B) TEBRİKAT:

Tarih: 30 Ağustos 2019 Cuma

Saat : 10.00

Yer   : İskenderun Kaymakamlığı

Etkinlikler :

 İlçe Kaymakamımız ve beraberinde Garnizon Komutanımız ile Belediye Başkanımızın eşliğinde tebrikler kabul edilecektir.

C) KUTLAMA PROGRAMI:

Tarih: 30 Ağustos 2019 Cuma

Saat : 10.30

Yer  : Atatürk Bulvarı

Etkinlikler :

İlçe Kaymakamımız ve beraberinde Garnizon Komutanımız ile Belediye Başkanımızın eşliğinde törene katılanlar ve halkımızın bayramının kutlanması.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı.

Bir Subay tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılması.

İki öğrenci tarafından şiir okunması.

Halkoyunları Gösterisi

Paraşüt Gösterisi (Hava şartlarının uygun olması halinde)

Tören Geçişi.

D) DİĞER ETKİNLİKLER:

1- Çocuk Etkinlikleri:

Tarih: 30 Ağustos 2019 Cuma

Saat : 19.00

Yer   : İskenderun Anıt Alanı.

Etkinlikler :

►Parmak Boya ile Türk Bayrağı Oluşturma.

2- Fener Alayı:

Tarih: 30 Ağustos 2019 Cuma

Saat : 20.00

Yer   : İskenderun Anıt Alanı.

Etkinlikler :

►İskenderun Anıt Alanı’ndan başlamak suretiyle, bando eşliğinde İskenderun Deniz Müzesi önünden “U” dönüşü yapılarak, tekrar Anıt Alanına dönüş yapılacaktır.

3- Türk Halk Müziği Konseri:

Tarih: 30 Ağustos 2019 Cuma

Saat : 21.30

Yer   : İskenderun Anıt Alanı.

Etkinlikler :

►İskenderun Belediyesi Musiki Derneği tarafından Türk Halk Müziği konseri sunulacaktır.

4- Savaş Gemisi ve SG Botunun Ziyarete Açılması:

Tarih: 30 Ağustos 2019 Cuma

Saat : 10.00 – 12.00 ile 14.00 – 17.00

Yer   : İskenderun Şehir İskelesi.

Etkinlikler :

► Modern Savaş Gemisi halkımızın ziyaretine açılacaktır.

►Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Botu halkımızın ziyaretine açılacaktır.

E) DİĞER HÜKÜMLER:

►30 Ağustos 2019 Cuma günü havanın yağışlı olması halinde resmigeçit töreni dışında ki program Belediye Kültür Sarayı’nda icra edilecektir.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.