YÖRESEL ÜRÜNLER “KADIN ELİ SEMT PAZARINDA”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in eşi emekli öğretmen Behice Güven, Arsuz Belediyesinin kadınlara yönelik projesi olan “Kadın Eli Semt Pazarı” için mahalle mahalle gezerek Arsuz’un üreten gücü kadınlarla buluşuyor.

Arsuzlu kadınların hem aile hem de yerel ekonomiye katkı sağlamak adına, ekmeğini taştan çıkaran kadınların talep ve önerilerini dinleyen Behice Güven, Arsuz’da kadınların üretime katılmasına dair hayata geçirecekleri projelerle hem üreten ellerin, hem de Arsuz’un kazanacağını dile getirdi.

Her mahalleye giden ve kısa sürede hayata geçirmek istedikleri Kadın Eli Semt Pazarları hakkında kadınlara bilgi veren Güven, bu pazarlarda, kadınların evlerinde yaptıkları zeytin, turşu, salça, yumurta, nar ekşisi, saç ekmeği ve birçok ürünü pazarlayabileceklerini belirtti. Behice Güven; “Hepiniz sac ekmeği yapıyorsunuz. Sac ekmeği, şu sıralar çok ilgi görüyor ve şehirde de çok alıcı buluyor. Siz doğal, yöresel ürünler üreteceksiniz. Şehirli buna hasret zaten. Biz Arsuz Belediyesi olarak üretilen tarım ürünlerini, el işlerini ve gıdaların tanıtımını yaparak, bu ürünlerin markalaşması ve pazarlanması için gereken tüm çalışmaları yapacağız. Bu pazarlarımızı herkese duyuracağız,” dedi.

Arsuz’un Uluçınar ve Karaağaç Mahallesinde yer alan semt pazarlarında isteyen tüm mahalle kadınları organik ürünlerini satıp aile ekonomisine katkıda bulunabilecek.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.