Kadın Başkanlar, kadın cinayetleri için sokağa indi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Çocuklar “lütfen anne ölme”, kadınlar da “Ölmek istemiyorum” demesin diye İskenderun’daki Sivil Toplum Örgütlerinin kadın başkanları sokağa indi.

Türkiye’yi sarsan Emine Bulut’un ölümünün ardından ülke genelinde yapılan protestolara bir destek de İskenderun’daki kadın dernek başkanlarından geldi…

 

 

‘Kadına kalkan eller kırılsın’, ‘Kadına şiddete hayır’ sloganlarının atıldığı protesto açıklamasında kadınların güç birliği göz doldurdu.

açıklamasında İskenderun, ‘Kadına kalkan eller kırılsın’, ile inlerken, ‘Yasalar yetmiyor, ölümler bitmiyor’ diyen kadınlar,  hükümeti göreve çağırıdı.

Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şubesi’nin öncülüğünde Eski Bit Pazarındaki İskenderun Belediyesi 5 Nolu Sosyal Tesisi önünde biraraya gelen Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şubesi, İskenderun Çevre Koruma Derneği, Türk Anneler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği, İskenderun CHP Kadın Kolları, MHP İskenderun Kadın Kolları, İyi Parti İskenderun Kadın Kolları, Eğitim İş İskenderun Şubesi, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği, Eğitim İş Şubesi, Arsuz geçen dönem Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP İskenderun İlçe yönetimi ve bazı belediye meclis üyeleri, kadın cinayetlerini protesto etti.

 

Kadın yöneticilerin yeraldığı derneklerin yanısıra, bazı siyasiler ve sendika temsilcilerinin de katılımı ile destek verdiği protesto eyleminde; “kadını döven veya şiddet uygulayan canileri kınıyoruz ve en ağır cezalarla cezalandırılmasını istiyoruz” dediler.

Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer, kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğunu hatırlatarak, medyada da kadını yücelten programların yayınlanması gerektiğini ifade etti.

Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer, “Ülkemizdeki mevcut yasal düzenlemelerin şiddeti önlemek ve şiddet göreni korumak anlamında bazı eksikleri olmakla birlikte, iyi bir donanıma sahip olduğunu söylemeliyiz. Ancak, 2014 yılının Ağustos ayında yürürlüğe giren ve hem İstanbul’da olması ile, hem de ilk imzacısı olmakla övündüğümüz, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi İstanbul sözleşmesinin bu donamına Anayasamızın 90. Maddesinden aldığı güçle çok önemli bir destek kazandırdığını açıklamalıyız. Bu sözleşmenin amaca; kadınları her türlü şiddetten korumak, kadınlara yönelik şiddeti ve aile içi şiddeti önlemek ve 6284 sayılı kanunla da kadınları korumaktır.  Kadın cinayetleri o kadar vahim bir hal aldı ki, artık bu konunun ciddi boyutlarda ele alınması ve ağır yaptırımlar uygulanması gereklidir.  Bu acılar bitsin artık. Özgecanlar, Fatmalar, Helinler, Ecemler, Ceylanlar, Tuğbalar, Emine Bulutlar ve Güldaneler artık ölmesin.”

Türk Anneler Derneği İskenderun Şube Başkanı Nezihe Elibol ise kadının bir anne olduğuna işaret ederek “Anneyi kimse dövemez, eziyet edemez. Türkiye bu hale neden geldi? Sevgi, saygı gitti. Bir olalım bundan sonra bütün acılara son verelim” dedi.

Çevre Koruma Derneği İskenderun Şube Başkanı Nermin Yıldırım Kara: “Kadına şiddet bir insanlık suçudur. Bunu bir yaşam hakkı olduğundan yola çıkarak, yasalar nezdinde bu suçu işleyenlerin cezalandırılması en büyük dileğimizdir.” Türk Anneler Derneği İskenderun Şube Başkanı Nezihe Elibol: “Kadın bir annedir. Anneyi kimse dövemez, eziyet edemez. Türkiye bu hale neden geldi? Sevgi, saygı gitti. Bir olalım bundan sonra bütün acılara son verelim.”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Emine Kurbal:  “Öncelikle toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı durmalıyız. Kadın erkek ayırtetmeksizin eğitime, özellikle de kız çocuklarının eğitimine önem vermeliyiz.”

İYİ Parti İskenderun Sosyal politikalar ve Kadın Politikalarından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ayşe Alacacı: Bizler İYİ PARTİ olarak kadına karşı uygulanan her türlü şiddetin ve cinsiyetçi tutumun karşısında olduğumuzu ve bu zihniyet ile sonuna kadar mücadele edeceğimizi tekrar tekrar üzerine basarak ifade etmek istiyoruz.

MHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya: “Kadın ve çocuk o kadar kutsal kelimeler ki; bu iki kutsal söz ne yazık ki şiddet, taciz, tecavüz ve cinayet kelimeleriyle anılıyor. MHP olarak, herşeyi yapmaya hazırız. İdamsa idam, hadımsa hadım. Gereken cezanın verilmesi için teşkilatlarımızla her türlü çalışmaları yapmaktayız ve bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu iki kutsal söz ne yazık ki şiddet, taciz, tecavüz ve cinayet kelimeleriyle anılıyor. MHP olarak, her şeyi yapmaya hazırız. İdamsa idam, hadımsa hadım! Gereken cezanın verilmesi için teşkilatlarımızla her türlü çalışmaları yapmaktayız, ve bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.