İskenderun İttifakı’ Kurumsallaşıyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Üç dönem 15 yıl İskenderun Belediye Başkanlığı yapan Mete Aslan, ‘İskenderun ittifakı’ adı altında 2. istişare toplantısını İrfan Diler ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

İskenderun İttifak’ının kurumsallaşması yolunda düzenlenen toplantı, Sakıt köyünde yapıldı.

Çok sayıda halkın katıldığı ve birlik, beraberliğin ön plana çıktığı toplantıda; Ülke gündemi, İskenderun’un geleceği gibi bir çok konular görüşülürken, bu toplantılar ‘İskenderun ittifakı’ adı altında sık sık düzenleneceği belirtildi.

İskenderun’un menfaatleri doğrultusunda ellerinden gelen gayreti göstereceleceğinin belirtildiği toplantıya halk büyük ilgi gösterdi.

 

Toplantıya ev sahipliği yapan İrfan Diler, amaçlarının kurumsal bir yapı oluşturmak olduğunu belirterfek “Bu toplantının amacı İskenderun ittifakı fikri bir arada durabilmek, ortak düşünce ve birlikte hareket etmek Atatürkümüzün tarif ettigi Türklük şuuru özellikle İskenderun Hatay bağlamında İskenderun ittifakı sevdalılarının Milli ve Manevi değerler konusunda hassas, kaygısı vatan, sevdası bayrak, derdi millet olan bizlerin birlikte olduğu bir toplulugu olusturmaktir. Bu nedenle Hazırlamış olduğumuz ön çalışma bilgi kağıtlarını dağıtacagiz ve ittifak dava şuuru konusundaki fikirlerinizi toplayıp En kısa sürede değerlendirilmek üzere tekrar bir araya geleceğiz . Bu hareketimizin siyaset üstü olduğunu bilerek İskenderun Hatay Türkiyemiz ve Gönül coğrafyalarimızda var olduğumuzu bir arada güçlü bir şekilde durabildiğimizi herkese gösterebilmek gayreti içerisinde olacağız bunun için azami disiplin kurallarına uymak durumdayız. Hata yapma nefislerimize uyma lüksümüz yoktur. Bu şuurla ittifakın bir neferi olarak her noktasında görev almaya hazırım” dedi.

İskenderun İttifakı Onursal Başkanı Mete Aslan ise yaptığı konuşmada, “İskenderun ittifakının kurumsallaşması yönünde istişareler sonucu bu fikrin benimsendiğini belirterek, yapının dikkat etmesi gerektiği ilkelerin başında siyaset üstü olması gerektiğine vurgu yaptı. Aslan, “İster Ak Parti’ye, ister Chp’ye, İYİ Parti’ye yada Demokrat Parti’ye oy vermiş olalım asıl meselemiz İskenderun ve Hatay Olmalıdır. Bu ittifaka gönül verenlerin  Milli ve manevi değerleri ön planda tutan Devletine vatanına, milletine bayrağına bağlı arkadaşlardan oluşmaktadır” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.