Arsuz İskender Sayek Kültür Evi’nde Sergiler ilgi odağı oluyor

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Sanat, Sağlık ve Sosyal etkinliklerle Arsuz’da geleneksel olarak düzenlenen Füsun Sayek etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergiler görenleri hayrın bırakıyor. Ağustos ayı boyunca yapılan etkinliklerde aylık ve yıl boyu süren sergiler görenleri hayran bırakıyor.

Arsuz Fotoğraf Atölyesi, ilçenin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginliklerini yansıtmak ve daha çok insana ulaştırabilmek için düzenlendi.

Atölye fotoğraf sanatçıları Behiç Günalan, Özlem Sarıkaya, Hasan Murat Çaloğlu ve Hakan Tokuç tarafından yürütülen Arsuz Fotoğraf Atölyesi, kamerası olsun olmasın tüm fotoğraf gönüllülerine fotoğrafın evrensel dilini öğrenmek isteyen her yaştan katılımcıya kapılarını açtı.

Atölye sonucunda ortaya çıkan fotoğraflar arasından eğitmenler tarafından sergilenmeye layık görülen bir sergi öncelikle Ağustos 2019’da Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nde, daha sonra ise gezici olarak düzenlenecek bir sergi ve basılacak bir kitap ile paylaşılacak.

​Öte yandan İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği “Kadın Gözünden Yaşam “dan karelerin konu aldığı fotoğraf sergisi de yine aynı etkinlikte hayat bundu.

Duran Karaca, Tunçalp Özgen’in anısına, Kadın Gözünden Yaşam Fotoğraf Sergisi, Arsuz Fotoğraf Atölyesi Sergisi (İskenderun Fotograf ve Sinema Sanatçıları Derneği), Exlibris Sergisi: Ayben Kaynar Tanır…

Kalıcı Sergiler: – Tarihi Tarım Aletleri

– Tarihi Dokuma Aletleri

– Tarihi İskenderun ve Antakya Fotoğrafları

– Teta’nın Mutfağı – Yöre Mutfağı Sergisi

– Biz Arsuzluyuz: Arsuz’dan Portreler

(Aylin Sayek, Yıldırım Beyazıt)

– Tarihte Hatay Devleti

– Hatay Deniz Kabukları

(Süheyl Boncuk Koleksiyonu)

– Eczacıbaşı Koleksiyonu’ndan Seçme Seramik Baskılar

– Hatay Kitaplığı Kültür Köşesi

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.