Şehit acısı Hatay’a düştü

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Şırnak’ın Silopi ilçesi kırsalında yürütülen operasyonda PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesine rağmen şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar’ın (28) memleketi Hatay’ın Antakya ilçesinde baba evine ateş düştü.

 

Şehidin Akevler Mahallesi’ndeki baba evine gelen Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli ve beraberindeki askeri heyet, acı haberi baba Haşim Uçar (76) ve anne Fatma Uçar’a (69) verdi. Oğullarının şahadet haberini aldıktan sonra fenalaşan Uçar çiftine hazırda bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Şehidin baba evi ve sokağına Türk bayrakları asılırken, acı haberi öğrenen yakınları da taziye için eve akın etti. Ailenin 7 çocuğundan biri ve bekar olduğu öğrenilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar’ın cenazesinin, yarın öğle namazına müteakip düzenlenecek tören ile Antakya Şehitliği’nde defnedileceği bildirildi.

 

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden  yayınladığı mesajda Şehide Allah’tan rahmet ailesine ve Ulus’a sabır ve başsağlığı diledi Kaymakam yönden yayımladığı taziye mesajında şu görüşlere yer verdi:

ŞIRNAK’ın Silopi ilçesi kırsalında yürütülmekte olan operasyon esnasında PKK’lı teröristler ile girilen çatışmada yaralanarak hastaneye kaldırılan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar’ın tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğünü derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlar olduğu şüphesizdir. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehitlerimiz ile gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri ve Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri olacaktır.

Aziz şehidimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm yakınlarına sabır ve metanet niyaz ediyor, Türk Silahlı Kuvvetlerine, mesai arkadaşlarına ve kadirşinas milletimize başsağlığı diliyorum.”

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.