Başkan Savaş, Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakam ve Heyetini Ağırladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hristiyan inancının  5 büyük bayramından biri olan Meryem Ana’nın göğe yükseliş yortusu münasebetiyle Samandağ Vakıflıköy’deki ayine riyaset etmek üzere Hatay’a gelen Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı (Değabah) EpiskoposSahakMaşalyan ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Ziyarette İskenderun Kilisesi Vakfı Başkanı Garbis Kısadur, Vakıflı Köyü Meryem Ana Kilisesi Vakfı Başkanı Cem Çapar, Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Der Avedis Tabaşyan ve Vakıflı Köyü Muhtarı BerçKartun da hazırda bulundu.

“ÜLKESİNE FAYDALI OLANLAR, KENDİ İNANCINI KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEYEREK USULÜNE UYGUN YAŞAYANDIR”

Hristiyanlık dininin kentin önemli yapı taşlarından olduğuna değinen HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ziyaretine gelen heyetin Meryem Ana Yortusu bayramlarını tebrik etti.

Başkan Savaş konuşmasında; “Biz samimiyetle çalışıyoruz ve bunun sonucunda da güzel kazanımlar elde ediyoruz.Allah ibadetlerinizi ve dualarınızı kabul etsin. Ülkesine faydalı olanlar, kendi inancını kimseyi rahatsız etmeyerek usulüne uygun yaşayandır. Biz kentimizdeki Hristiyan kardeşlerimizle barış içerisindeyiz. Aynı şehri paylaşıyoruz ve hepimizin amacı bu şehri yüceltmek. Biz bu şehirde huzur ve kardeşlik bağlarımızın güçlenmesini istiyoruz. Buna katkı sağlayan herkes bizim kardeşimizdir” dedi.

Başkan Savaş ziyaretine gelen heyete, Hatay’a özgü yöresel ürünlerin yer aldığı hediye paketini takdim etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.