Kurban Paylaşmaktır. Saklamak değil…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bekir AYAZ -Eğitimci

Klişe ama gerçekleşmeyen eylemlerden birinden bahsetmek istiyorum. Paylaşmak kelimesi çok sıkça duyduğumuz ve herkesin herkese sürekli yapması gerektiğini söylediği davranışlardan biridir. Hikmeti nedir pek bilmem ama çoğu insanda lafta kalır.

Gördüğüm bir haberden sonra kaleme almak istedim bu yazıyı. Derin dondurucu satışları iki kart arttı. Temmuz ayı itibari ile derin dondurucu satışlarında iki kat artış göründüğünü haber yapmışlar.


“ Kurban paylaşmak mı yoksa saklamak mı?” Saklamak olmasa gerek. Ya da eğer saklanmak için kesilecekse bu hayvanlar neden kurban beklenir ki ? İbadetin ruhuna ters davranışlar sergileniyor. Eti saklamak için Kurban Bayramı’nı beklemenize gerek yok değerli okurlar.

 

Yılın her mevsimi, her günü, her saati kesebilirsiniz. Neden dağıtmıyorsunuz sorusunu sordum. Çevremde fakir yok dedi. Çevremde ihtiyaç sahibi yok dedi. Aynı kişiler oysa ülke fakirleşiyor diye bangır bangır bağıran insanlardı. Kurban Bayramı geldiğinde mi ülke zenginleşti. Fakir ruhlarımızı doyurmadan zengin ceplerimizi terbiye edemeyiz. Kurban ibadeti gizli yapılan ibadetlerden biri değildir. Göstere göstere yapabilirsiniz. Kesim yerlerinde gizlice kesilip araba bagajlarında gelen etleri derin donduruculara koyduğumuz bir bayramın daha sonuna geldik.

Elektrik dağıtım kurumunu yönetiyor olsaydım. Kurban Bayramı süresince elektriği vermeyerek etlerin saklanmasını değil de paylaşılmasını sağlayabilirdim. Tekrarlama gereksinimi duyuyorum. “Kurban paylaşmaktır. Saklamak değil.” Kestiği kurbanları paylaşanların Kurban Bayramını kutlar. Saklayanların ise “et bayramını” kutlarım. Esen kalın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.