Yayman: Türkiye dünyanın açık hava müzesi, Hatay’da medeniyetler beşiğidir…

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Adalet ve Kalkıma Partisi Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay ve Türkiye turizmini değerlendiren bir konuşma yaptı. Turizmi sadece ekonomik gelirin kaynağı olarak görmediklerini belirten Yayman, turizmin tanıtım stratejisini, sürdürülebilir hayat boyu eğitim ile desteklenen  ekonomik anlayışa sahip olması bakımından çok çok önemli buluyorum” dedi.

Türkiye’nin  dünyanın en önemli turizm ülkelerinden bir tanesi olduğuna vurgu yapan Yayman, “Tabiri caizse Türkiye dünyanın açıklama müzesidir ve dünyanın en çok turist gelen 6 Ülkesi gelir bakımından da 12 Ülkesi konumundadır. Rakamları afaki rakamlar olarak değerlendirirsek dahi geçmişle mukayese ettiğimizde; Türkiye’nin katettiği mesafeyi daha iyi anlamamız mümkündür. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 1991 yılında yaptığı bir konuşmada Türkiye’nin Turizmin den bahsederken Türkiye’deki turistik belgeli yatak sayısının Yunanistan’ın Rodos adasının dahi gerisinde olduğunu söylediği günlerden bugün Türkiye’ye 2018 senesi içerisinde tam 46 milyon turist gelmiştir yeter bir rakam değildir.

Türkiye’nin çok büyük bir Turizm potansiyeli bulunduğuna dikkat çeken Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye dünyanın açık hava  müzesidir,  medeniyetlerin beşiğidir. Türkiye turizmini sadece deniz kum güneş parantezine almak doğru değildir. Bu anlamda Yayla turizmi ve Kültür turizmi tarih turizmi inanç turizmi gastronomi turizmi gibi  Turizmi çeşitlendirmeliyiz. Turizm En önemli hedeflerimizden bir tanesidir.” dedi.

Geçen yıl Türkiye’ye 46 milyor turistin geldiğine dikkat çeken Yayman,  “Türkiye’ye 46 milyon turist sayısı içerisinde en çok turist gönderen ülkeler Rusya Almanya İngiltere ve Avrupa ülkeleridir. Bizim bu pazarı daha çeşitlendirip özellikle Amerika kıtasını ve Avrupa’dan daha fazla turist getirmek, Ortadoğu’dan daha fazla turistin Türkiye’ye gelmesini sağlamak en önemli hedeflerimizden bir tanesidir. Turizm bacasız sanayidir ve bizim turizmi sadece bir ekonomik kaynağı olarak görmemiz mümkün değildir. Biz turizmi Türkiye’nin marka değerini kültürel İmajını tanıtım stratejisini ve Türkiye’nin Sürdürülebilir bir ekonomik anlayışına sahip olması bakımından çok çok önemli buluyoruz. Biz hükümet olarak Parti olarak turizmi siyasetin üstünde bir etkinlik olarak gönüyoruz. …Bu bağlamda Biz turizmi sadece dediğim gibi bir gelir kapısı olmanın ötesinde Türkiye’nin tanıtım stratejisinin Türkiye’nin son en önemli unsurlarından bir tanesi olarak görmekteyiz ve bu anlamda Turizm Gayri safi milli hasıla içerisinde yüzde 12’lik bir paya sahiptir istihdam bakımından da Türkiye’nin yüzde 12 istihdamını turizmden sağlamaktadır. Yurt dışına ihraç ettiğimiz bir sanayi ürünü çoğu zaman tüketicisine Türkiye hakkında fazla bir şey anlatmaz. Fakat Turizm böyle değildir Antalya’ya gelen Hatay’a gelen Muğla’ya gelen Bodrum’a gelen bir turist aynı zamanda Türkiye’nin misafirperverliğini Türkiye’nin hoşgörü memleketi olduğunu daha iyi görecektir. Turizm ürünümüz kültürümüz kısaca sahip olduğumuz değerlerin tümüdür. Çevre odaklı, Sürdürülebilir turizm, hedeflerimizden bir tanesidir. Hatay Türkiye’nin en önemli kentlerinden şehirlerinden bir tanesi hoşgörü şehridir. Tarih şehridir, kültür şehridir, medeniyet şehridir, Lezzet şehridir açık hava müzesidir. Ben siz değerli Milletvekllerimi Hatay’a davet etmek isterim. Hatay, Habip Neccar’ın şehridir. Yasin Suresi’nde bahsedilen ve çok çok önemli kişilerden bir tanesidir.  Kendisi Pagan olmasına rağmen Hıristiyanlık dinini benimsemiş ve gerçekten insanları doğruluğa ve adalete teşvik etmiştir ve Kuranı Kerim’de Yasin Suresi’nde uzun süre bahsedilmektedir. Ve yine Anadolu’daki ilk cami Habibi Neccar Cami hatay Dadı ve sen Piyer Kilisesi yine hatay mıdır Hazreti Musa ağacı ve yine Hz Nuh Hz Musa’nın buluştukları Abi hayat Pınar’ın olduğu şehir Hatay’dadır ben hepinizi hatay’a davet ediyorum Hatay gerçekten Suriye meselesinde çok önemli acılar yaşayan bir şehirdir. Bu anlamda Turizm bizim için çok çok önemlidir” diyerek tüm mlletvekillerini Hatay’a davet etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.