HBB Başkanı Savaş: “Hatay’a sarılmaya devam etmeliyiz”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun ilçe binasını ziyaret ederek partililerle görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçiğini ancak gelinen noktada Cumhur ittifakının düşüşte olduğunu anımsatan  Cumhuriyet Halk Partisi olarak ortak akılla toplumun hareket etmesi gerektiğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş HBB Başkanı Savaş, seçmenin CHP şans verdiğini Bbu anlamda ilçe belediyelerine çok görev düştüğünü belirterek “kendi içimizde birbirimize sarılmalıyız güçlü olmalıyız. Güven vermeliyiz. Atatürkçülük, Ülke Sevdası  ve Atatürk İlkelerindeki ortak değerleri korumamız gerekir” dedi.

 

Başkan Savaş, kalkınma ve iktidar olmanın temel taşlarından birisi olan yerel yönetimlerin güçlenmesi olduğunu önemle vurgulayan Başkan Lütfü Savaş, “Mustafa Kemal Atatürk kuruluş ve kurtuluş döneminde ve reformları hayata geçirirken nasıl ki bütün Anadolu insanını kucakladı.  Bizlerde herkesi öyle kucaklamalıyız. Seçimlerde sloganımız vardı Hatay’a sarıl. Biz Hatay’a sarılmaya devam edelim. Bu partide olmayıp öyle canla başla çalışan insanlar var. Bizler bu insanların da desteğiyle bugün buralardayız” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kavgadan uzak birlik ve beraberlikte buluşturuyor olması gerektiğini vurgulayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş CHP’nin İstanbul Ankara İzmir gibi Büyük şehirlerde seçilmesinin teveccüh görmesinin bir nedeni hükümetin yaptığı yanlışların farkına vardığıdır.” İktidar olmanın önce yerelde güçlü olmak demek olduğunu kaydaden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Cumhuriyet Halk Partililer birlik ve beraberlikte örnek olmalı ve bizler çevremize de güven vermeliyiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yoğun programı nedeniyle geç gel diye buluşmada konuşan Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün gelinen süreci değerlendirdeiği konuşmasında ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu bir dönemin yaşandığı örneğini CHP’nin Büyük şehirlerde seçim almasını, bundan sonraki süreçte de bu birlikteliğin devamı için çaba sarfedeceklerini kkonuşmasında dile getirdi.

Partideki buluşmada CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, kendisinin “ovanın milletvekili” olarak anıldığını Ovanın vekili olmaktan onur duyduğunuancak, “Ben Hatay!ın milletvekiliyim. Hatay’ın vekili olmaktan da guru duyuyorum” dedi.

CHP Milletvekili Suzan Şahin, TBMM’de Liman taşımacılığında angus sorunu, Berfin Elvan ile ilgili çalışmalarını,  İskenderuın’un çıkarları için verdiği mücadeleleri anlattarak, “sizle benim çalışmalalrımı takip etmiyorsunuz. Sayfamda yaptığım çalışmalar, kentin sorunları ile ilgli çalışmalarım çok yoğun olarak devam ediyor. Beni sosyal medya hesaplarımdan basından takip edip. Bu kentin sorunları hepimizizn ortak sorunlarıdır. Bizim elimizde mühür yok. İktidar partisi değiliz. İstişare ile görüşmeler iel bu kentin çıkarlarını savunmak zorundayız. Ortak akılla, ortaklaştığımız alanlarda Hatay’ın tüm milletvekilleri ile istişare içinde olmamız gerekiyor”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Halil İbrahim Özgün de partilileri selamlayarak başladığı konuşmasında; Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye genelinde yerel de büyük bir ivme kazandığını ivmenin yükselerek devam etmesi için toplumun birleştirici özelliklerine sıkı sıkı sarılması gerektiğini vurguladı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.