CHP’DEN MUHTARLARA BAYRAM İKRAMİYESİ TEKLİFİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Muhtarlara bayram ikramiyesi ile ilgili CHP’den önemli bir hamle geldi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde CHP, muhtarların yüzünü güldürecek bir teklife imza attı.CHP Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, muhtarlara yılda 2 kere 1000 TL ikramiye   ödenmesi için kanun teklifi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin, muhtarlara yılda iki kere 1000 TL ikramiye ödenmesi için 2018 sayılı Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi‘ni TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklifte muhtarlara Ramazan ve Kurban bayramlarından en az beş gün önce emeklilere verildiği gibi1000 TL ikramiye ödenmesi istendi.

Muhtarların yerel yönetimlerin en önemli parçası olduğunu dile getiren Şahin, “Mahalle sakinleriyle doğrudan ilişkide olan muhtarlarımız sosyal hizmet götürdükleri mahalle sakinlerinin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye gayret etmektedir. Ancak kendilerine araç tahsis edilmediği ve yakıt ödeneği verilmediği için mahalle sakinlerinin sağlık başta olmak üzere birçok konuda yardım götürmekte zorlanıyor. Bunun yanında düğün, sünnet gibi önemli günlerde hediye giderleri olmaması, kendilerine ekstra bir bütçe ayrılmadığı için maaşları mahalle sakinlerinin ihtiyaçları için yetmiyor. Ancak birçok muhtarımız mahalle sakinlerinin yanında olabilmek için sosyal yardım mekanizmalarını kullanabilmek adına kapı kapı dolaşmak zorunda kalıyor. Bu konuda devletin muhakkak muhtarlara bütçe ayırması gerekiyor.” açıklamasını yaptı. Muhtarların daha hızlı ve verimli hizmet verebilmeleri için ayrı bir genel müdürlük ya da başkanlığa bağlanmasının daha doğru olacağına dikkat çeken Şahin, muhtarların sorunlarının acil olarak çözüm beklediğini söyledi.

CHP’li Şahinmuhtarların sorunlarını TBMM’ye taşıyarak maaşların bayram öncesinde ödenmesinin geçim sorununu çözmediğini belirtti. Şahin, maaşların bayram öncesinde ödenmesinin emekliler gibi muhtarları da rahatlatacağını ancak çözüm olmayacağını belirterek “Geçim sorunu çeken, bayramı mutlulukla yaşamak isteyen muhtarlarımız devleti yanında görmek istiyor. Muhtarlarımızın bayram sevincini yaşayabilmesi için bir nevi kurban parasının verilmesi, muhtarlarımızın bir nebze rahatlamasına vesile olacaktır” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.