Sumak Ekşisi Hasadı Başladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Sumak Hasadı Başladı

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde Orman ve Köy İlişkileri Müdürlüğü (ORKÖY) tarafından ekilen sumağın hasadı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Hatay ilinde verilen Sumak Ekşisi yetiştiriciliği Orköy kredisi kapsamında dikilen sumak ekşileri hasat edilmeye başlandı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Ayışığı Mahallesi’ndeki bir bahçede gerçekleştirilen hasat etkinliğinde şu şekilde konuştu” Amacımız orman köylülerini yerinde kalkındırmak. Bu kapsamda  Antakya ilçesinde son 5 yılda 25 milyon liranın üzerinde ORKÖY kredisi dağıttık.Antakya’da verilen kredilerin 700 bin lirasını Ayışığı halkına verildi. Bunun 275 bin lirası sumak yetiştiriciliği için alındı. Şu an sumaklarımız yetişti. Hep birlikte hasadımızı yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce de 18 ailenin sumak yetiştiriciliği kredisinden faydalandığını kaydederek, üretime katkı sağlayan tüm çiftleri tebrik etti.

AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik ise sumağın toprakla buluşmasında emeği geçen Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri ve çiftçilere teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve çiftçiler sumağın hasadını gerçekleştirdi.

Sumak nedir, sumağın faydaları nelerdir?

Sumak nedir?

Sumak, İran, Afganistan, Güney Avrupa, Kuzey Afrika ve Akdeniz’de yetişir. Sumak  Türk mutfağında da en çok kullanılan baharatlar arasındadır. Yemeklere ve salatalara ekşi bir tat vermesi sebebiyle çok fazla sevilerek tüketilir. Sumak sağlık açısından da çeşitli ve güçlü kimyasal maddeler içermektedir.

Şifa Kaynağı  ; Sumak

Ekşi tadıyla yemekleri lezzetlendirmek için kullandığımız ve aynı zamanda  sağlığa birçok faydası da bulunuyor. İçinde bulunduğumuz kış mevsiminde nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı vücut direncini artırarak koruma sağlıyor.

Sumağın faydaları

Enfeksiyonel hastalıkları önler

Sumak, vücutta iltihaplanma, ateş, artrit, deri iltihabı, solunum bozuklukları, bronşit ve diğerleri gibi birçok hastalığa şifa olarak kullanılılr.. Laboratuvar sonuçları sumak ve ekstresinin iyi antiinflamatuar özelliklere sahip olduğunu doğrulamaktadır. Soğuk algınlığı, , artrit ve diğer enflamatuar rahatsızlıkların tedavisinde faydalı olduğu ortaya çıkmıştır.

Sumak hasadı

Sumak hasadı

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.