Başkan Yardımcılığı makamına çok yakıştı

Published on:  /   1 Yorum

Toplantılarda karşılaşmalarımız ve ayak üstü sohbetlerimizin toplumsal çalışmalarla zenginlik kazanması ortak noktamızı oluşturan en önemli özellik oldu. 

Yaşadığı topluma değer katma düşüncesini topluma entegre etme yolunda başarılı çalışmalara imza atacak bir Belediye Başkan yardımcısı. Akademisyen kimliği ile de aldığı eğitimi daha ilerilere taşıyan  Belediye Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, saygı uyandıran ve mesleğinde başarılı bir kadın. İskenderun tarihinde ilk defa Belediye Başkan Yardımcılığı görevine bir kadın getirildi. Akademisyen yönü ile de tanınan İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe hanım ile sohbetlerimizde ortak yönlerimiz ön plana çıktı. Yaşadığı topluma karşı sorumluluklarının bilincinde yaptığı işi en iyi yapma gayrretinde olan mesleğinde başarılı bir kadın görev aldığı makama yakışıyor.

‘Dezavantajlı kadınlar’ projesi heyecan uyandırdı…

İnsanı heyecanlandıran bir çok projeleri var bunlardan birisi benim de çok önemsediğim dezavantajlı kadınlara yönelik bir proje.  Ekonomik, sosyal, psikolojik ve fiziksel durumları, cinsiyet, statüleri nedeniyle toplumsal ve ekonomik yaşama, süreçlere katılım oranları/şansları ve/veya uyumları toplumdaki diğer kadınlara göre daha düşük olan ‘dezavantajlı kadınlar’ ile ilgili projesi ses getirecek ve bir çok kadının yaşama tutunmasını kolaylaştıracak bir proje. Şu günlerde dezavantajlı kadınların tesbiti çalışması yapan İskenderun Belediye Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, kadınların gelir seviyesinin yükseltilmesi, sağlık, konut ve eğitim gibi temel sosyal ve kültürel kaynaklardan faydalanabilmesi için gayret gösterecek. Tüm bu çalışmaları yaparken ailenin ve toplumsal dayanışmanın en güzel örneğini; inanç, azim ve görev aşkıyla İskenderun’a yaşatacağına inanmak ve bunun ışıklarını görmek harika bir duygu.

İskenderunlu evli bir kız çocuğu annesi olan Belediye Başkan Yardımcısı Akkoca, İlköğretim ve Lise öğremini İskenderun’da tamamlamasının ardından Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesinden 2002 yılında mezun oldu.  Doç. Dr. Ayşe Neslin OĞUZHAN AKKOCA, Osmaniye 112 Acil KKM Başhekimliği, İstanbul Okmeydanı E.A.H Uzmanlık Eğitimi, Zorunlu hizmet için gittiği Şırnak Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı ve Baş Hekimliği, Mustafa Kemal Üniversitesi Aile Hekimliği A.D. Yardımcı Doçent olarak, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekim Adına İmza Yetkilisi iken Sağlık Bakanlığınca araştırmacı olarak yurt dışı görevlendirildi. İskenderun Belediye Başkan Yardımcılığına atanmadan önce İskenderun Devlet Hastanesinde Doçent Dr. olarak Kalıtsal Kan Hastalıkları Kliniği ve Evde Sağlık Hizmetleri Kliniğinin sorumlu hekimliği görevini icra eden  İskenderun Belediye Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Neslin OĞUZHAN Milletvekili Aday Adaylığı da bulunmakta.

Belediye Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca’nın toplumun önemli bir kesitini oluşturan kadın, çocuk ve gençlerle ilgili yapacağı projelerle, sosyal belediyecilik ilkesinin İskenderun’da daha da hissedileceğine, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve İskenderun’a değer katacağına inanmak ve bu projelerin yaşama geçtiğini görmek başta beni ve tüm İskenderunlular’ı mutlu edecektir. İskenderun Belediye Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca’ya çıktığı hizmet yolunda başarılar diliyoruz…

Kategori:

1 Yorum

  • Alpi Gün
    Reply

    Öncelikle liyakatlığı gözeten Fatih Başkana teşekkür ediyorum. İskenderun Belediye başkan yardımcılığına getirilen Doç Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca'yı tebrik ederim. Dezavantajlı, mağdur kadınlara umut olduğunu düşünüyorum. Saygılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.