İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi 5.nci Odak Toplantısı ATSO’da gerçekleştirildi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliğiyle  kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi  5. Odak Toplantısı  Antakya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri ve İskenderun Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci,Antakya Ticaret ve Sanayi Odasında  Bölgede  kaynakçılık  sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarına kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili teknik bilgiler verdiler.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun’a kurulacak olan ve bölgemiz için de önemli olduğunu düşündüğümüz Kaynakçılık Mükemmeliyet merkezinin hayırlı olmasını diliyoruz.İskenderun’un Sanayi ve Liman şehri  olması nedeniyle bu alanda nitelikli işgücü ve kalifiye eleman yetiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.  Kar gözetmeksizin istihdama yönelik yapılan bu yatırım sadece şehrimizi değil, komşu illerdeki insanlarımız için de önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. İSTE içerisinde hayata geçirilecek Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi’nin en önemli hedeflerinden biri ihtiyaç duyulan  nitelikli ve sertifikalı insan yetiştirmek olacaktır. Bununla birlikte, Merkez’de yapılacak Ar-Ge çalışmaları ile yine Ülkenin ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu en güncel ve verimli kaynak teknolojileri ve yöntemleri geliştirilecektir. İskenderun’a Üniversitenin kurulması noktasında İTSO’nun büyük destekleri olmuştur. İSTE DOĞAKA ve İTSO işbirliğiyle kurulacak olan İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde daha kalifiyeli ve sertifikalı kaynakçıların yetişeceğine inanıyoruz. İTSO olarak bu projenin hayata geçirilmesi noktasında uzun süredir yoğun bir çaba sarf ettik. Bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

İskenderun Teknik Üniversitesi DOĞAKA ve İTSO işbirliğiyle kurulacak olan İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili Antakya Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine ve toplantıya katılan iş insanlarına sunum yapan İskenderun Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci; “Sanayi sektöründe artan nitelikli ve sertifikalı kaynakçı (çırak, kalfa, usta, kaynak teknikeri, belgeli kaynakçı ve profesyonel kaynakçı) talebinin karşılanması ve çeşitli projeler geliştirmek suretiyle çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Dörtyol, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odalarında toplantılar yaparak bu konunun önemini anlattık ve o bölgedeki iş insanları ile bira araya gelerek projemizi anlattık. Bu günde Antakya Ticaret ve Sanayi Odasındayız. İskenderun Teknik Üniversitesi içerisine kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezinde sertifikalı ve bölgedeki sanayicilerimizin ihtiyacını karşılayacak nitelikli insanların yetişecektir. Bu konu Antakyalı iş insanlarımıza ve özellikle kaynakçılık sektöründe faaliyet gösteren sizlere anlatmak için bu gün buradayız” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci; Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile  ilgili sektör sorunlarının çözümüne destek verilmesi konularında sine vizyon destekli olarak sunumunu gerçekleştirdi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Raşit Özyurt, Hıdır Güneş, Yusuf Yılmaz, ATSO Genel sekreteri Ali Mullaoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof.Dr.Selçuk Mıstıkoğlu, Prof.Dr.Tolga Depçi, İskenderun Teknik Üniversitesi  İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı  aynı zamanda TOBB’un Akademik Danışmanlığını da yürüten Prof.Dr.Nazif Çalış,İskenderun Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci, DOĞAKA İzleme ve Değerlendirme Birim Uzmanı Menal Zubarioğlu, Antakya ve çevresinde faaliyet gösteren iş insanları katıldılar.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.