” e-arsuz” ile Arsuz’u Keşfedin

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Arsuz ” e uygulama ” oluyor mesafeler kısalıyor

Arsuz Gazeteciler Cemiyeti tarafından sunulup Arsuz Kaymakamlığı ile Arsuz Belediyesinin katkılarıyla hazırlanacak olan ” e-arsuz” projesi hayata geçiriyor.

Arsuz’u geleneksel yöntemlerden farklı olarak tanıtılıp ziyaretçilerin bölgede kalış sürelerinin arttırılması şartını amaçlayan e-arsuz  projenin genel hedefi; Arsuz’da keşfedilmemiş alanlarını geliştirmek olacak.

Proje koordinatörlüğünü Arsuz Gazeteciler Cemiyeti ikinci başkanı Sedat Sahilli ile Yusuf Bayram’ın yapacağı e-arsuz uygulaması ile;

• Arsuz hakkında bilgi ve görsellerin; kiosklar, mobil uygulama, web sitesi gibi yenilikçi ve etkili uygulamalarla yerli-yabancı turistlerin hizmetine sunulması.

• Arsuz’un bir çok noktasında 360° görüntüleme teknolojisi ile önceden keşif imkânı

• Arsuz’un tanıtılacağı elektronik Arsuz Bilgi Noktası kurularak faaliyete geçirilmesi.

• Yerli ve yabancı turistlerin rehberlere ihtiyaç duymadan bölgeyi gezmelerini sağlayacak ve rotaları tanıtacak dokümanların hazırlanması.

• Arsuz’un coğrafi bilgi sistemleri GIS teknolojisi yardımı ile koordinatlarının ve eserler hakkında bilgilerin interaktif olarak farklı dillerde tanıtılacağı sistemin hazırlanması olacak.

 

e-arsuz uygulaması web site olarak  www.arsuz.org adlı internet sitesi üzerinden tablet ve telefonlar için ayrıca hem android hem de ios uygulamaları ile hayat bulacak.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.