İTSO TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında gerçekleştirildi. İTSO’nun Temmuz ayı Meclis toplantısında, ülke ve bölge ekonomisinin yana sıra, İTSO’nun projeleri, esnafın sorunları ele alındı.

İTSO’nun daveti ile İskenderun’a gelen Kahramanmaraş Temsan Makine Mümessillik A.Ş. Genel müdürü Cem Erdoğrul da Meclis toplantısında yer aldı.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz. Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında,  “Hepinizin bildiği üzere, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’na seçildiğimiz günden bu yana, oda olarak tespit ettiğimiz ve çözüm önerileri sunduğumuz bölge sorunlarımızın büyük bir bölümü olumlu sonuçlara ulaştı. Bu sorunlardan en önemlilerinden biri de Gümrük Laboratuvarı ihtiyacıydı. Bölgemizde Gümrük Laboratuvarı’nın olmayışı, dış ticaret yapan firmalarımızı ürün numunelerini Mersin Gümrük Laboratuvarına göndermek zorunda bırakmakta, bu durum da, firmalar açısından hem zaman kaybına sebebiyet vermekte, hem de maddi külfete yol açmaktaydı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de, üyelerimizden gelen talepler neticesinde, bu sorunu gündemimize alarak çözüm üretilmesi noktasında çalışmalar yürütmeye başladık. Gümrük Laboratuvarı’nın İskenderun’a kazandırılması noktasında, İTSO Yönetim Kurulu’nda göreve başladığımız yaklaşık 6 yıllık zaman dilimi içerisinde, oda olarak birçok çalışma ve görüşme gerçekleştirdik. Gümrük Laboratuvarı’nın bölgemize kazandırılması talebimizi her platformda dile getirme ve bu beklentimizi karar verici üst mercilere ulaştırma noktasında oda olarak gerek şehir içinde gerekse şehir dışında birçok yetkiliyle görüşmelerde bulunduk. Odamızı ziyaret eden Bakanlarımıza, Valilerimize Milletvekillerimize, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne kısaca birçok üst düzey yetkiliye bölgemizdeki bu ihtiyacın giderilmesine ilişkin taleplerimizi yazılı ve sözlü olarak birçok defa dile getirdik.

Bu çabalarımızın sonucunda ise; Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz mart ayındaki İskenderun ziyaretinde, Gümrük Laboratuvarı’nın bölgemize kazandırılacağının müjdesini almış olduk. Uzun süredir birçok Sivil Toplum Kuruluşu, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile birlikte vermiş olduğumuz uğraş ve göstermiş olduğumuz gayret neticesinde, bölgemize önemli faydalar sağlayacağına inandığımız Gümrük Laboratuvarı’nın İskenderun Teknik Üniversitesi’nde kurulmaya başlanmasından büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

Özellikle ithalat-ihracat ve lojistik konularında faaliyet gösteren üreticilerimiz ve sanayicilerimiz açısından büyük önem taşıyan bu yatırımın bölgemize kazandırılması, firmalarımızın hem zaman hem de maliyet kaybının önüne geçilmesini sağlayacaktır diye düşünüyoruz” dedi.

İTSO Temmuz ayı Meclis toplantısında  Meslek Komiteleri de sorunlarını mecliste anlattılar. İTSO Meclis üyesi aynı zamanda 7. Meslek Komite üyesi olan Sezer Kara komite adına söz alarak, “Balıkçılık sektörü başta olmak üzere, Et ve Tavuk ürünleri satışlarında ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Deniz şehri İskenderun’da maalesef balık yerine et veya tavuk yiyoruz. Akaryakıt fiyatlarının pahalı olması, balık sezonunun kısa olması balıkçı esnafının işlerini zorlaştırıyor. İTSO olarak her yıl Balık sezonun açılışında Anıt alanında bir festival gerçekleştirilebilir. Balıkçı esnafa destek olunabilir. Denizlerimizden yeterince istifade edilemediğini düşünüyoruz. Tüm bu Sorunların çözümü, esnafın desteklenmesi, kredi konularında gerekli desteğin verilmesi, faizlerde indirime gidilmesi için çalışmalar yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Ekonomik anlamda özellikle Market üreticilerinin de sıkıntıları olduğuna dikkat çeken İTSO Meclis üyesi ve 9. Meslek Komite Başkanı Mahmut Karagüzel de Marketlerin çoğalması ile yerel esnafın kepenk kapatma noktasına geldiğini belirterek, “9. Meslek Komitesi olarak özellikle merdiven altı üretim yapan, vergi levhası olmayan firmalar çoğaldı. Bizler vergi veriyoruz, aidatlarımızı ödüyoruz ancak diğer taraftakiler ise haksız kazanç elde ediyorlar. Bunun yanı sıra İTSO’dan yerel esnafların desteklenmesi için Reklam ve afiş çalışmasının yapılmasını talep ediyoruz. Ülke olarak ekonomik anlamda zor bir süreçten geçmekteyiz. El birliği ile bu sürecin atlatılmasını temenni ediyoruz” dedi.

Meclis toplantısında, Hesapları İnceleme Komüsyonu Başkan yardımcısı Necati Sert, Haziran ayı gelir giderleri ile ilgili Meclis üyelerini bilgilendirdi.

İTSO yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu da Meclis toplantısında söz alarak, İskenderun’da  İskenderun Teknik Üniversitesinde yeni açılacak olan Mimarlık Mühendislik Fakültesi ile ilgili bilgiler verdi.

İTSO Temmuz ayı meclis toplantısında  gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.