Milli Savuma Bakanı ve TSK’nın kurmayları Kıyıgören Hudut Karakolu ve Boynuyoğun Kampında

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Suriye sınırındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz  ile beraberindeki heyeti Hatay Havalimanı’nda karşıladı.

18 Temmuz 2019 Perşembe günü sınır birliklerini denetleyen Bakan Akar daha sonra Vali Doğan’ı makamında ziyaret etti. Şeref Defteri’nin imzalanmasının ardından Valilik Makamına geçen Bakan Akar ve Kuvvet Komutanları burada Vali Doğan ile bir süre sohbet etti

Bir an önce bölgede huzuru ve sükunu sağlayacağız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay’daki Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi’ni Suriye sınırındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu. Bakan Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretinde, “Bir an önce bölgede huzuru ve sükunu sağlayacağız, herkesin çoluğu, çocuğuyla evlerine rahat ve huzur içinde dönmesini ve yaşamasını sağlayacağız” dedi.

Hatay’ın Altınözü ilçesindeki Kıyıgören Hudut Karakolu’na da gitti. Karakol komutanının verdiği hudut tekmilinin ardından tören mangası ile karşılanan Bakan Akar, karakoldaki nöbet kulesine de çıktı. Faaliyetlere ilişkin brifing verilen Bakan Akar, bölgeyi inceledi, emirler verdi.

Boynuyoğun Geçici Barınma  Merkezi’ne geçti
Bakan Akar ve komutanlar, buradaki incelemelerinin ardından Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi’ne geçti. Çalışmalara ilişkin brifing alan Bakan Akar, sağlanan hizmetleri de yerinde inceledi. Önce Sağlık Merkezi’ni gezen Bakan Akar ve komutanlar, ardından Yetim Merkezi’ne geçti. Verilen eğitime ilişkin bilgi alan Bakan Akar, çocuklarla sohbet ederek onlara çikolata ikram etti. Anaokulundaki çocukları da seven Bakan Akar, kamptaki Suriyelilerle de görüştü.

Suriyeliler gösterilen misafirperverlikten dolayı Bakan Akar’a teşekkür ederken, Bakan Akar da “Bir an önce bölgede huzuru ve sükunu sağlayacağız, herkesin çoluğu, çocuğuyla evlerine rahat ve huzur içinde dönmesini ve yaşamasını sağlayacağız” dedi.

Bakan Akar ve TSK’nın komuta kademesi daha sonra Apaydın Geçici Barınma Merkezi’ne geçerek buradaki çalışmalara ilişkin bilgi aldı, merkezde kalan Suriyelilerle sohbet etti. Sevgi gösterilerinde bulunan merkezdekiler, Bakan Akar’a “Sizi çok seviyoruz” ifadeleriyle seslendi. Bakan Akar ve TSK’nın komuta kademesi daha sonra Hatay Valiliği’ni de ziyaret etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.