İSTE’ye “Uluslararası Öğrenci” akını

Published on:  /   Yorum yapılmamış

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için alınan uluslararası öğrenci başvurularının ardından, kayıtlar alınmaya başladı. Tercih ve puanlarına göre İSTE’nin çeşitli bölüm ve programlarına yerleşen öğrencilerin kayıtları İSTE Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılıyor

Geçmiş yıllara göre, İSTE’ye yapılan uluslararası öğrenci başvurusu sayısında büyük bir artış yaşandı. Bu yıl yaklaşık 5000 ön başvuru alındı ve ön değerlendirme sonrasında, 35 farklı ülkeden 907 öğrenci İSTE’ye ilk kayıt hakkını kazandı. İlk kayıt döneminde alınacak kayıtlar sonrasında, boş kalan kontenjanlara; ikinci tercih/yerleştirme döneminde, Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlangıcına kadar kayıt yaptırılabilecek.

Kayıt yaptırmaya gelen uluslararası öğrenciler, İskenderun Teknik Üniversitesi’ni ve İskenderun’u araştırarak geldiklerini belirterek, hem öğrenci ve teknoloji dostu olan iyi bir üniversitede hem de Akdeniz’e kıyısı olan güzel bir şehirde okumak için İSTE’yi tercih ettiklerini söyledi. Kayıt için gelen uluslararası öğrencilerden Osama Alsaidi, “Türkiye’deki birçok üniversiteye başvuru yaptım, ancak İskenderun Teknik Üniversitesi’ne gelmek istedim. Tercihimde burada okuyan arkadaşlarımızın da tavsiyesi etkili oldu. Üniversite yetkilileri bana bu süreçte gerçekten çok yardımcı oldu, bizimle birebir ilgilendiler. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde okuyarak, iyi bir kariyer yapacağıma olan inancım tam. Ayrıca böylesine güzel, gelişmiş ve mühendislik alanında kariyer imkânları olan bir şehirde okumak bana çok şey kazandıracak” dedi.

Uluslararası öğrenci kayıtlarının başlaması dolayısıyla kısa bir açıklama yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, uluslararasılaşmanın üniversiteler için önemine vurgu yaparak: “Uluslararası öğrenciler, üniversitelerin uluslararası statüsünü belirleyen ve uluslararası kabul edilebilirliğinde önemli rol oynayan ve uluslararasılaşmanın önünü açan unsurlardır. Genellikle, toplam öğrenci sayısının en az %10’u kadar uluslararası öğrenci olması beklenir. İSTE olarak, bu ortalamanın üzerinde olmayı hedefliyoruz. Bu hedefi yakalamak için bu yıl kontenjanlarımızı biraz daha artırdık. Yoğun bir başvuru aldık. Yapılan titiz bir değerlendirmenin sonucunda 35 ülkeden 907 öğrenci İSTE’ye kayıt olma hakkı kazandı ve peyderpey gelerek ön kayıtlarını yapmaya başladılar. Mezun olduktan sonra muhtemelen kendi ülkelerine dönecek olan bu misafir öğrencilerimiz, Türkiye’nin ve İskenderun’un doğal elçileri olacaklar. Bu nedenle kendilerine değer ve özel önem veriyoruz, birebir ilgileniyoruz, ikramlar yapıyoruz, yardımcı oluyoruz ve destek veriyoruz. Bu konudaki gayretleri nedeniyle, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’mıza ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü’müze teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.