KIRIKHAN’DA 15 TEMMUZ RUHU

Published on:  /   Yorum yapılmamış

KIRIKHAN, 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ 3.YIL DÖNÜMÜNDE BÜYÜK BİR KENETLENME RUHU SERGİLEDİ

Kırıkhan Belediyesi tarafından 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü organize edilen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Etkinliklerine, öğle namazı öncesi Ulu Camide tüm şehitlerimizin ruhu için Kuran-ı Kerim tilaveti okunup hatim duası yapılması ile başlandı.

Saat 20.00’ de Cumhuriyet meydanında düzenlenen günün 2.ci programına, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Pyd.Bnb.Hakan Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb.Abdulhekim Değerli, İlçe Emniyet müdürü Hasan Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ.Cahit Ayazhan, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Bestami Antepli, Şehit ve Gazi Aileleri, Basın mensupları, Kurum Müdürleri ve ilçe halkı katıldı.

Program şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Salanın okunmasının ardından tüm Şehitlerimizin ruhu için Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

15 Temmuz slayt gösterisinin ardından “Vatanını Sev Oğlum” türküsü Kırıkhan halkıyla birlikte söylendi.

Sonrasında Belediye Başkanı Ayhan Yavuz platformun önünde çocuklarla bir araya gelip kahramanlık türküleri söyledi.

15 Temmuz şiiri ile birlikte Şehit Ömer Halis Demir şiiri okundu.

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve protokol üyeleri çocuklarla ve bütün vatandaşlarla birlikte “Türkiye’m” türküsü söylenip Bayraklarla birlikte büyük coşku yaşandı.

Programda konuşmalar yapan Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Bestami Antepli; “Birlik beraberlik mesajları verip, Milletin bu birlikteliğiyle 70 düvelin ülkemizi yok edemeyeceğinin en büyük kanıtının 15 Temmuz’da Yüce Türk Milleti tarafından sergilendiği vurgulanıp ülkemizin bölünmez bütünlüğü için dua ettiler”

Daha sonra ilahiler ve şiirler okundu. Program gece saat 00.13’de ilçede ki bütün camilerde olduğu gibi platformda salaların verilmesi, protokol üyeleri ve halk tarafından bayraklar ile “Türkiye’m” türküsü eşliğinde coşkuyla sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.