15 Temmuz “Milli İrade Ruhu” İSTE’de Dimdik Ayakta!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İSTE “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Anma Etkinlikleri, “fidan dikimi”, “şehitlik ziyareti” ve Cuma Namazı öncesi yapılan “Kuran Tilaveti” ile başladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında ilk olarak, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Göleti çevresine, Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla suladıkları bu topraklara sahip çıkmak adına “fidan dikimi” yapıldı. Prof. Dr. Türkay Dereli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Fidan Dikimi ve Koruluk Oluşturma etkinliğine, başta İskenderun Kaymakamı İskender Yönden olmak üzere, ilçe protokolü ile öğretim elemanları yoğun ilgi gösterdi.

Ardından, Cuma namazı öncesinde İskenderun Şehitliği ziyaret edilerek, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Akabinde, aziz Şehitlerimizin ruhları için Yasin-i Şerif okundu, dua edildi ve şehitlerimizin kabrine karanfil bırakıldı.Şehitlik programı sonrasında, İSTE Merkez Kampüs Barbaros Hayrettin Mescidi’nde İskenderun Müftüsü Osman Şekercive yardımcıları tarafından Mevlid-i Şerif ve Yasin-i Şerif okundu ve dualarla Şehitlerimiz bir kez daha yâd edildi.

Şehitlerimizin aziz hatıraları için fidan dikimi etkinliği ile başlayan ve birçok diğer etkinlik, panel, sergi ve sunum ile devam edecek olanİSTE 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri, 16 Temmuz 2019 Salı günü saat 17.00’a kadar devam edecek. İSTE’nin 15 Temmuz için hazırlamış olduğu program, İskenderun Kaymakamlığı’nın programının tamamında yer alıyor. Bu yönüyle, İSTE şehre katkı ve entegrasyon konusunda örnek teşkil ediyor. Etkinlikler ile ilgili ayrıntılı bilgiye İSTE web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.