Türklerin lobisi zayıf… Güçlü olmalı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Yayladağı’nda geleneksel hale gelen Dünya Müslüman Türkleri Buluşma Şöleni yapıldı.

Şölene katılan Kazakistan Türk Halkları Medeniyet Vakfı Genel Başkanı Ahmet Dağduran,  açıklamasında Yayladağı’nda Türk dünyasının toplanmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Dünya Müslüman Türkleri Buluşma Şöleni” Dünya Müslüman Türkleri Platformu starafından Kızılgöl mevkisinde 25 ülkenin katılımıyla düzenlendi. Şölenin ikinci gününde, yöresel kıyafetli atlılar gösteri sundu.

Dünya Müslüman Türkleri Platformu tarafından Kızılgöl mevkisinde 25 ülkenin katılımıyla düzenlenen şölenin ikinci gününde, yöresel kıyafetli atlılar gösteri sundu. Mehter takımının konser verdiği etkinlikte, bayrak ve izci gösterisi yapıldı, uçurtma yarışmaları düzenlendi. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Muhammed Vecih Cuma da şölenin ay yıldızlı bayrağın altında yapılmasının gurur verici olduğunu dile getirdi. Suriyeli Türkmenlerin büyük zulüm gördüğünü anlatan Cuma, “Bu kadar zulme rağmen bu şölendeki kardeşlerimizi gördüğümüzde kendimizi artık daha güçlü hissediyoruz. Gereken mücadeleleri Suriye’de verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Ama gücümüzün asıl kaynağı Türk kardeşlerimizdir.” dedi.  Şölen, gece güreş müsabakası finalleri ve Aşık Sefai konseriyle son bulacak. Hatay milletvekillerinin de katıldığı şölende Mehter takımı gösterileri, bayrak ve izci gösterisi yapıldı, uçurtma yarışmaları düzenlendi. Şölen, gece güreş müsabakası finalleri ve Aşık Sefai konseriyle son buldu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.