İskenderunlu, İskenderun Kültür ve Sanat Festivali’nde özlem giderdi!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Popüler sanatçılar, havai fişekler, müzik ve eğlence İskenderun Kültür ve Sanat Festivalinin öteki adı oldu. İskenderunlular Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen konsere büyük ilgi gösterdi. Konserde zaman zaman beş yıl aradan sonra “İskenderunlu konseri özlemiş” mesajı verildi. Festival konserlerinde de kayıp çocukların anaonsu yapıldı. İskenderun ve çevre il ve ilçelerden gelen müzik tutkuları İskenderun Festivaline yoğun ilgi gösterirken festivalde İskenderun, adeta coştu.

Türk Ordusunun İskenderun’a girşinin 81. Yıl dönümü’nün coşkuyla kutlandığını söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, festival konserlerinin arasında halka hitaben konuşmalar yaptı. Tosyalı konuşmasında: İskenderun bir barış, huzur ve kardeşlik şehridir. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda hemşerilerimize en güzel hizmeti vermek için gayret gösteriyoruz. Tevazu, samimiyet ve gayret ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kimseyi ayırt etmeden kentin her noktasına hizmet götürüyoruz. Güzel olan İskenderun’umuzu hep birlikte daha güzel bir kent halinde getirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen 5 Temmuz Kültür, Sanat ve Turizm Festivali etkinlikleri festivalin ilk gecesi ünlü sanatçı Bülent Serttaş sahne aldı. Serttaş’ın sahne performansı ve seyirci ile sahnedeki diyaloğu övgü aldı.

Merve Özbey, Onurcan Özcan”  anısına “Yaramızda Kalsın” adlı parçayı seyircilerle birlikte seslendirirken duygulu anlar yaşadı.

Özbey, gençlere hitaben, ıslık çalmak, çığlık atmak ve  eski sevgiliye mesaj atmak serbest” dedi. Üçüncü gecenin son sanatçısı Erdem Kınay, gençleri coşturdu.

  1. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen festival etkinliklerinin ikinci gecesinde sahne alan Derya Uluğ, İskenderunlular’a müzik ziyafeti sundu. 

İskenderunlu sanatçı Selin Sümbültepe de festivalde sahne aldı. Sümbültepe birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.

Gürcistan Halk Dansları ekibi, konser öncesi  festival alanında dans gösterileri ile halkı coştururken, İskenderunlu yerel sanatçılar, Soydan Soydaş ve  Burçin Kumru da sahne aldı.

İskenderun Anıt Alanında, Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Kaymakam Vekili Polat Kara, Ak Parti Hatay Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Türkiye Varlık Fonu yönetim kurulu üyesi Fuat Tosyalı’nın yanı sıra binlerce vatandaşın izlediği konserlerde halk unutulmaz bir festival yaşadı. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı gelecek yıl daha güzel bir festival düzenleyeceklerini “İskednerun’a değer” sloganı ile dile getirdi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “Kentimizde çeşitli sebeplerle 5 Temmuz festivali yapılmıyordu. Biz bu sene aldığımız karar ile festivali yeniden yapma kararı aldık. Coşku, heyecan, memnuniyet çok güzel… Halkımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz. İskenderun’u sanat ve kültür anlamında da hak etti yere getireceğiz. Sağ olun var olun Allah’a emanet olun” dedi.

“Sportif turnuvalara 5 bin 730 kişinin katıldı”

İskenderun 5 Temmuz Kültür, Sanat ve Turizm Festivali spor etkinlikleri kapsamında halı saha futbol turnuvası, bisiklet yarışı, kort tenisi turnuvası, tek pota basketbol turnuvası, masa tenisi turnuvası, yüzme yarışları, tekerlekli Sandalye basketbol turnuvası, plaj futbolu ve plaj voleybolu turnuvaları, masa tenisi turnuvası ile çocuklara yönelik uçurtma şenliğine 5 bin 730 kişinin katıldığı İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından açıklandı.

İskenderun Belediye Başkanı fatih Tosyalı, “Spor şenliklere rekor sayıda katılım olması organizasyonun güzelliğini ortaya çıkartmıştır. Gelecek yıl spor şenliklerini daha da geniş kapsamda yapacağız” dedi ve etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.