Belediye Başkanı Hacıoğlu: “8 Temmuz Ordumuzun Reyhanlı’ya girişinin Onur günüdür”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

8 Temmuz Türk askerinin Albay Şükrü Kanatlı komutasında Reyhanlı’ya girişinin yıl dönümü Reyhanlı’da kutlandı.Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, 8 Temmuz’un Orun günü olduğunu belirttiği konuşmasında;  “Bizlere 80 yıl önce, kutsal memleketimizi canları pahasına kazandıran aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor. Saygılarımı sunuyorum.” dedi.

8 Temmuz sabahı, saat 10.00’da başlayan anma töreni ile Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı ile devam eden törene; Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu,  Hatay Millet vekilleri, Cumhuriyet Başsavcısı, Garnizon Komutanı, Akparti İlçe Başkanı, Belediye Meclis üyeleri, Protokol üyeleri, daire ve kurum müdürleri, gaziler, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kahraman Türk Askerinin Reyhanlı’ya girişinin 80. Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenen törene hepiniz hoş geldiniz. Hatay ve Reyhanlı 20 Yıl boyunca Fransızların işgali altında kalmıştır. Bu işgal sırasında Reyhanlı Halkı da Türk devletinden ayrı kalmanın verdiği acıyı yaşamış ve her şekilde özgürlük mücadelesine devam etmiştir. Halkımızın Türk Devleti bünyesinde var olma inancı hiçbir zaman kaybolmamış, yüreklerde bir meşale olarak yanmıştır. Nitekim bu süreç Merhum Tayfur Sökmen’in Devlet Başkanlığında, Bağımsız Hatay Devletinin kurulması ile başlamıştır. Ardından Hatay Devlet Meclisi Türkiye Cumhuriyeti’ne ilhak kararı ile 23 Temmuz 1939’da “Hatay” adıyla bir vilâyet olarak Türkiye Cumhuriyeti’ne katılmıştır. Bu Milat bize, 80 yıldır demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşatmıştır. Reyhanlı Halkı olarak, Atalarımızdan miras, şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu toprakları her zaman olduğu gibi Milli birlik ve beraberlik duygusu ile sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız. Ondan bir parça koparma düşüncesinde olanlara karşı canımız pahasına müdafaa edeceğimizi üstüne basarak söylüyoruz.

8 Temmuz Türk askerinin Albay Şükrü Kanatlı komutasında Reyhanlı’ya girişinin Onur günüdür. Şanlı ordumuzun Reyhanlı’ya girişinin 80. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen bu anlamlı günde bizlerle birlikte bulunmanızdan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Bu vesileyle; bizlere 80 yıl önce, kutsal memleketimizi canları pahasına kazandıran aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor. Saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Daha sonra resepsiyon ve ikram sebebiyle belediye hizmet binasına geçilmesinin ardından Başkanımız Mehmet Hacıoğu, meclis üyeleri ile birlikte Garnizon ve 4. Hudut Bölüğünü ziyaret edip, Bölük Komutanı Piyade Yüzbaşı Mehmet Göker’e günün anısına plaket vererek program sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.