Festival görkemli yürüyüş ile başladı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun’un düşman işgalinden kurtuluşunun 81. Yıl dönümü coşkuyla kutlandı. 5 Temmuz Kurtuluş Günü kutlama törenleri öğleden önce Atatürk Anıtında resmi törenle başlayarak akşam saat 18.00’de Kurtuluş Korteji ardından  Halk konserleri ile devam ett.

81 yıl önce bu gün Albay Şükrü Kanadlı komutasındaki Yıldırım ordularının Fransız işgali altındaki İskenderun’a, 5 Temmuz Caddesi üzerinden giriş yapmıştı. Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıt Alanı’na düzenlenen çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlikler gün boyu devam etti.

Anıt alanındaki törende; Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Dr. Polat Kara, Garnizon Komutanı ve 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç ile İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar hazır bulundu.

Türk ordusunun İskenderun’a girişinin 81’inci yıldönümününün gururla, coşkuyla, sevinçle ve geleceğe olan güvenle kutlandığını belirten İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı,
5 Temmuz 1938’in İskenderun’un ve bütün Hatay’ın kaderini ve geleceğinin belirlenen tarih olarak anlamlı bir gün olduğunu ifade etti.

İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı “5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun’un emperyalist işgalden kurtuluşunun ve Hatay halkının haklı ve onurlu davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır. Albay Şükrü Kanadlı komutasındaki ordumuz Fransız işgali altındaki İskenderun’a girmiş, bir kurtuluş sevinci ve coşkusu yaratarak beklenen ve özlenen çözümüne büyük ölçüde yaklaştırmıştır. Bugün de hep birlikte milletçe gelecek hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlerken devraldığımız değerli mirası aynı yüksek ruh ve bilinçle koruyor birlik ve beraberliğimiz içinde yaşama beraberliğimizi devam ettiriyoruz” dedi.

Festival kapsamında toplu nikah törenleri de gerçekleştirildi…  

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.