ORKÖY’le Uzunalıçlı kadınlara Süt Sığırcılığı Projesi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Orman Genel Müdürlüğünün köylüye yönelik isdihdam projeleri yüzleri güldürüyor.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, köylüye Orman köylülerini yerinde istihdam edip şehirlere göçü önlemek amacıyla hayata geçirdiği ORKÖY Projesi kapsamında Hatay Serinyol Uzunalıç Köyünde yaşayan vatandaşlara ORKÖY Projesi kapsamında kapsamında yüzde 80 kredi yüzde 20 ise hibe olarak verildiğini söyledi.

Altındaş, verilen kredi miktarının faizsiz olduğunu buradaki amaçlarının orman köylüsünü yerinde kalkındırmak ve orman köylünün köyden şehre göçünü engellemek, yerinde istihdam ve gelir sağlamak şeklinde açıkladı.

Uzun Alıç Mahallesi’nde ORKÖY proje kapsamında kredi alan Güllü Balcı ise içeriğini muhtardan öğrendikleri projeden yararlanmak için harekete geçtiklerini belirtti. Kuraya katılıp kredi almaya hak kazandığını ve oğluyla birlikte 4 inek aldığını aktaran Balcı, “İnekler doğum yaptıktan sonra ineklerin sayısı 8 oldu. Allah razı olsun çok memnunuz. Yoğurdu, sütü önceden marketten alırdık, şimdi kendimiz üretmeye başladık. Hatta Diyarbakır ve İstanbul’dan siparişler alıyoruz, peynir, tereyağı gibi ürünlerimizi oralara satıyoruz” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.