Limanlar Bölgesinde yeni OSB’ler gündemde

Published on:  /   Yorum yapılmamış

2018 yılında kabotaj hatlarında çalışan ge­milere yönelik 320 bin TEU’luk kon­teyner, 3 milyon tonluk da konteyner dışı yük elleçleme hizmeti verdikle­rini belirten Limak Port İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy, İskenderun Limanı ve  bölgesinin lojistik üs olma yolunda olduğunu yineledi.

Dünya Gazetesinde yayınlanan haberde İskenderun Körfezi’nin “bir ‘liman­lar bölgesi’ olduğu değerlendirmesini yapan Genel Müdür Gündüz Arısoy, bölgeye yönelik çalışmaları hak­kında bilgi verdi. Gündüz Arısoy, “İskenderun Körfezi’nin bir ‘liman­lar bölgesidir. Burada 11 liman var. Ayrıca iki tane de yeni yapılan li­man bulunuyor. Bölgede 55 milyon ton civarında yük elleçleniyor. İki ta­ne konteyner limanı bu alanda hiz­met veriyor” dedi.

Limak Port İsken­derun’un, bölgedeki büyük yatırım­lar arasında yer aldığına dikkat çeken Limak Port İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy,  “Biz 1 milyon TEU’luk bir kon­teyner limanıyız. Onun yanında bir Assan iskelesi var. Onlar da konteyner elleçliyor. Burada konteyner için yak­laşık 550 bin TEU’luk bir pazar oluş­tu. Dolayısıyla bir lojistik merkez ol­ma potansiyeli var” diye konuştu.

“İskenderun’da lojistik merkeze ihtiyaç var”

Bölgede yatırım yapacak arazi sı­kıntısı yaşandığını ifade eden Arısoy, şöyle devam etti: “Dağlarla çevrili ol­duğumuzdan dolayı, burada çok fazla arsa, arazi olmadığı için özel sektörün yatırımları sınırlı kalıyor. Arsa be­delleri de yüksek. Dolayısıyla burada devlet eliyle, devlet arazileri üzerin­de bir lojistik merkez inşa edilmesi­nin, yapılmasının ihtiyacı söz konusu. İskenderun’da depolama alanları­nın, demiryolu erişiminin bulundu­ğu, TIR parklarının, gümrüğün oldu­ğu bir lojistik merkeze ihtiyaç var.”

“Yeni OSB’lerin de kurulması gündemde”

Öte yandan İskenderun’un yakınla­rına yeni OSB’lerin de kurulmasının planlandığını hatırlatan Arısoy, “Da­ğın arka tarafında, tünel de yapılırsa, bu dağı aşıp ulaşacağımız, Hassa böl­gesinde bir OSB yatırımı planlanıyor. Yaklaşık 40 milyon metrekarelik ara­zi var orada. Onun dışında Polateli’de bir OSB yatırımı da gündemde. Dola­yısıyla önümüzdeki yıllar için baktı­ğımızda Polateli ve Hassa’da oluştu­rulacak organize sanayi bölgelerinin tünel de yapıldıktan sonra, tüneli ge­çerek İskenderun Körfezi’ne ulaşma­sı söz konusu olacak. İskenderun Kör­fezi’nin yük elleçlemesi gitgide arta­cak” diye konuştu.

Bölge ekonomisini etkileyen unsurların başındaki Suri­ye savaşına da değinen Gündüz Arı­soy, “İlerleyen süreçte Suriye’de de sular durulursa, oraya da akacak olan bir trafik başlayacak diye tahmin edi­yoruz. Dolayısıyla o da transit bir tra­fik oluşturacak” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.