Kabotaj Bayramı İskenderun’u Şenlendirdi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

20 Nisan 1926 tarihinde de kabul edilen ve 1 Temmuz’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun kabulünün 93 yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Hatay’ın İskenderun ilçesinde birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirildi.  Kabotaj Bayramı kutlamaları gün içinde yapılan çeşitli etkinliklerle sürdü. İskenderun kent iskelesinde düzenlenen yüzme yarışları, yağlı direkte bayrak kapma, ördek yakalama, Yüzme İhtisas ve Su Sporları Kulübü yelken yarışları sporcular ile vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Yamaç paraşütü gösterileri ise etkinliklere renk kattı. Kutlamalar çerçevesinde katılımcılara balık ekmek ikram edildi, tişört ve şapka dağıtıldı.

 

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Kaymakam İskender yönden, Liman Başkanı Hüseyin Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Yener, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Gençlik Spor Müdürü Ferit Ali Gündel verdi. Etkinlikte İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Meclis Başkanı Adnan Yener, Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Demirkent, Meclis Üyesi Dede Kahramanlı, Şube Müdürü Ahmet Taştekin, Şube Mali İşler Sorumlusu Fuat Alkan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül de hazır bulundu.

KABOTAJ BALOSUNDA BULUŞTULAR

Yelken Kulübünde düzenlenen geleneksel ‘Kabotaj Balosu’nda İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ile Meclis Başkanı Adnan Yener konukları kapı girişinde karşıladılar. Denizcilik camiası, protokol ve konukları bir araya getiren gece nezih bir ortamda gerçekleştirildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, şube olarak geçmişte olduğu gibi göreve geldikleri günden bu yana gerek Sivil Toplum Kuruluşlarının gerekse Üniversitelerin İskenderun Körfezi ile ilgili yapmış oldukları çalışmalara tam destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi.

Başkan Kutlu, konuşmasında yerli armatör sayısının artması için sanayicilerimizin yerli armatörlere sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Orta Öğretim kurumlarında da denizcilik ve denizciliğin önemini anlatan çalışmaları desteklediklerini vurgulayan Başkan Kutlu “Körfezimizde yumurtlayan yeşil deniz kaplumbağalarının korunması için oda olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam ettiğimiz gibi temiz deniz projelerine de destek vermekteyiz. ‘Sıfır Atık Projesi’ ile İskenderun Körfezinin özellikle plastik atıklardan arınması için gerekli destekleri veriyoruz. Körfezimizin temiz kalması için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerimle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile anıyor ve 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramınızı kutluyorum” dedi.

Gecede ayrıca sahne alan Özgen Akçagül ve Blue Note Orkestrası birbirinden güzel şarkıları seslendirdi ve konuklara unutulmaz dakikalar yaşattı. Havai fişek gösterileri ise geceye renk kattı, bu görsel şov kentin birçok yerinden ilgiyle izlendi.  Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, HBB Başkanvekili Fedai Yücedağ, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Ağır Ceza Reisi Salih Doğan, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, Doğu Akdeniz Tic. Bölge Müdürü Ali Aygün, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İSSİAD Başkanı Recep Atakaş Kabotaj balosuna ilgi gösterdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.