“Yabancıların İstihdam Yoluyla Sosyal Uyumu” gündemde

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye, 2019 yılını yabancılar konusunda ‘uyum yılı’ ilan etti. Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve İGAM (İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi) ise uyum yılında, “Yabancıların İstihdam Yoluyla Sosyal Uyumu” başlığı altında, 27-28 Haziran 2019 tarihleri arasında Ankara’da, bir konferans düzenledi.

Sosyal uyum ve istihdam konusundaki Türkiye’de yapılan ilk kapsamlı toplantı olma özelliğini taşıyan, konferansta, yabancıların sosyal uyum çerçevesinde istihdama erişim imkanları her açıdan değerlendirildi ve çözüm önerileri geliştirildi.

Yerli ve yabancı katılımcılar tarafından, Türkiye’nin mülteciler konusundaki cömertliği ve fedakarlığının vurgulandığı konferansın en önemli çıktılarından biri şu oldu:

“Uyum için eğitim ve istihdama özel önem verilmesi gerekiyor. Aksi halde kayıp kuşakların olması kaçınılmaz. Sektörlerin ihtiyaçlarına göre mesleki eğitimlerin verilmesi, istihdam sorununu çözmek ve Türkiye’nin ekonomisine katkı yapmak adına çok önemli bir unsur” 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.