Liman Başkanı Demir: Denizcilik sektöründe nitelikli ve eğitimli iş gücü önemli

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Bu gün Kabotaj hakkının Türk Bayrağına ve Ulusuna verildiği tarih olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93’üncü yıldönümünü kutluyoruz. 

1 Temmuz Kabotaj Bayramı kapsamında kutlamalar başladı. Bu gün saat 09.30’da; Atatürk Anıtına saygı duruşu, İstiklal Marşı okundu ardından; İskenderun Liman Başkanlığı ve İskenderun Deniz Ticaret Odası tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Ardından  İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir günün anlam ve ilişkin bir konuşma yaptı.

Liman Başkanı Demir konuşmasında;Denizcilik insan odaklı bir meslek olması sebebiyleDenizcilik sektörü nitelikli ve eğitimli iş gücünü çok daha önemli kılmaktadır. Denizcilikte hedeflediğimiz sonuca ulaşabilmemiz için her kademedeki  denizcilik eğitimi veren kurum ve kuruluşlara gereken önem ve desteğin verilmesi gerekmektedir. Bu gün hepimize düşün büyük görev, sahip olduğumuz bu deniz servetini bilmek, onu korumak ve kirletmeden  gelecek nesillere miras bırakmalıdır.

Sözlerimi büyük Önderin “en güzel coğrafi durumda ve üç tarafı denizle çevrili olan endüstrisi, ticareti ve sporuyla en ileri denizci millet yetiştirmek yeteneğindedir. Bu yetenekten yayarlanmayı bilmeliyiz, deizciliği Türkün büyük Milli Ülküsü olarak düşünmeli onu az zamanda başarmalıyız. Denizcilik ve Kabotaj Bayramınızı kutlar, kutlamalardan dolayı katılımınızdan dolayı herkese Kurumum adına teşekkür eder Deniz şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimze Allah’tan rahmet dilerim. ” diye konuştu. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,  sunumu ile törenler başladı.

Protokol üyeleri daha sonra Atatürk Anıtı arkasındaki deniz sahasında hazır bulunan bota binilerek, “Tİ” işaretine müteakip şehit denizcilerin ruhuna izafeten denize çelenk bırakıldı.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.