Seyfettin Babat: “Çocuğun sosyalleşmesi ailede başlar”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Çok yönlülüğü ile tanınan Diş Hekimi – Yazar – hipnoterapist Seyfettin Babat, “Aile içi iletişim” konulu konferans verdi. 

Çocukların, bireysel temel kavramları ve davranışları öğrendiği yaşamındaki ilk ve en önemli birim olarak ailenin görüldüğünü ifade eden Seyfettin Babat, ailenin bütün kurumlar içerisinde en temel taşlardan birisi olduğunu ifade etti.

Aile bireylerinin temel ihtiyaçlarının karşılanması çocukların ilk sosyalleşmesinin aile içerisinde gerçekleştiğine işaret eden Babat,  aile içerisindeki sağlıklı iletişimin sonucu olarak çocuk sosyalleşmeyi ailede ilk olarak ailede öğrenir” dedi.

Akustik Spor ve Sanat Kulübü’nün evsahipliğinde gerçekleştirilen konferansa aileler yoğun ilgi gösterdi.

Babat, konuşmasında; “Aile atmosferi nedir Anne baba tarafından kurulan insan ilişkileri modeline aile atmosferi denir. Bu atmosfer; rekabet ya da işbirliğine dayandığı gibi dostça ya da düşmanca otoriter ya da seçimli düzenli ya da karmaşık olabilir. Aile ortamında her çocuğun değişik bir konu mu vardır. Çocuklar tüm olayları sadece kendi bakış açısına göre aldılar. Bireysel temel kavramları ve davranışları öğrendiği yaşamındaki ilk ve en önemli birim olarak aileyi görüyoruz. Aile, bütün kurumlar içerisinde en temel taşlarından birisidir. Aile bireylerinin temel ihtiyaçlarının karşılanması çocukların ilk sosyalleşmesi  aile içerisinde gerçekleşir. Çocuk, sağlıklı bir sosyalleşmeyi aile içerisindeki iletişimden öğrenir.” dedi.

Aile ortamında Her çocuğun değişik bir konu mu olduğuna işaret eden Babat, şunları söyledi:

“Çocuk tüm olayları kendi bakış açısına göre algıla. Çocuk aile atmosferinden etkilenir. Anne baba tarafından kurulan insan ilişkileri modelini aile atmosferini oluşturur.  Bu atmosfer rekabette ya da işbirliğine dayandığı gibi dosya ya da düşmanca otoriter ya da seçimli düzenli ya da karmaşık olabilir”. dedi.

“Aile içi iletişim” konulu konferansta İletişimin sadece konuşmak olmadığını vurgulayan Diş Hekimi – Yazar – hipnoterapist Seyfettin Babat, “Neyi, ne zaman, nerede, nasıl söyleyeceğini bilmek, olayları basite indirgeyerek sunabilmek, akıcı bir dille konuşmak, Kişinin verilen mesajı doğru alıp almadığının kontrolünü yapmak” gerektiğine dikkat çekti.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.