14 Haziran “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Dünya Sağlık Örgütü tarafından gönüllü kan bağışçılarına atfedilen 14 Haziran “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” , her yıl olduğu gibi bu yılda Türk Kızılayı tarafından düzenlenen törenlerle kutlandı.

Bugün ülkemizin kan ihtiyacının tamamına yakın bir bölümünü karşılayan Türk Kızılayı, 2005 yılında hayata geçirdiği “Güvenli Kan Temini Programı” kapsamında gönüllü ve düzenli kan bağışı anlayışını toplumun her kesimine yaymak amacıyla 18 Bölge Kan Merkezi ve 67 Kan Bağışı Merkezi aracılığı ile ülke genelinde faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Etkinlik kapsamında Yelken kulübünde düzenlenen yemeğe, Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam vekili Dr. Polat Kara, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Saygılı, Hatay Şube Başkanı kudret Özbakış, İskenderun Belediye Başkan vekili M. Ali Dokuzoğlu, Kızılay Derneği İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, Yönetim Kurulu üyeleri ve gönüllü kan bağışçıları katıldı. Kaymakam Kara, kan bağışının önemine değindiği konuşmasında, “İnsanoğlu’nun yedek parçası yoktur. Allah muhtaç etmesin ama, kan en büyük ihtiyaçlarımızdan biridir. Kızılay, ihtiyaç sahiplerine kan temini konusunda başarılı çalışmalar yapmaktadır. Bizlere düşen görev ise, sağlık durumumuzun elvermesi halinde kan bağışlamaktır” şeklinde konuştu. Gecede, bugüne kadar 45 ünite kan bağışında bulunmuş olan 15 kan bağışçısına plaket; 35 ünite kan bağışında bulunmuş olan 24 kan bağışçısına altın madalya ve 25 ünite kan bağışında bulunmuş olan 101 kan bağışçısına gümüş madalya takdim edildi. Hatay Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral da, gönüllü kan bağışçısı olması sıfatıyla Gümüş madalya ile ödüllendirildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.