Sokakta dergi satanlara dikkat!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Belediye Zabıta ekipleri, sokakta rastgele dergi ve benzeri yayınları izinsiz satanlara geçit vermiyor. “Engelliler, kanser ile mücadele derneği” ve benzeri isimler altında izinsiz dergi satanlar denetleniyor.

Ekipler halkımızın duygularını istismar eden, kim ve kimler tarafından basıldığı belli olmayan ve gelirinin engellilere ve kanserle mücadele derneklerine bırakıldığını söyleyerek, cadde ve sokaklarda dergi satan kişiler ile ilgili denetimler yaptı.

Ekipler, “bu konuda uyarlarda bulunarak bu dergileri vatandaşlarımız kesinlikle satın almamalıdırlar” şeklinde görüş beyan ettiler.

İskenderun Zabıta Müdürü Bekir Aksoy konu ile ilgili yaptığı açıklamada,” Bahse konu dergiler hem duygu sömürüsü yapılarak vatandaşların duygularını istismara yönelik hem de telif kanunlarına aykırıdır. Biz bu yüzden de kanunen yetkimiz dâhilinde bu tip dergilerin satışının kent sınırları içerisinde yapılmasına izin vermiyoruz. Bazı kişiler tarafından bu yasal olmayan dergilere vatandaşlarımızın ilgi göstermemelerini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.