İSKFAD’ın konuğu oldu… Doç. Dr. Özdemir: “Fotoğraf çok önemli bir belgeleme aracıdır”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

9 Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. A. Beyhan Özdemir, İskenderun Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin konuğu oldu. Fotoğraflar ve hikayeleri; Kuzey Tayland Dağ Kabileleri-Srebrenica’yı unutma” konu başlıklı sunumunda fotoğraf deneyimlerini dernek üyeleri ile paylaştı.

Fotoğraf çekmeyi dört kategoride değerlendiren Doç. Dr. Beyhan Özdemir,Fotoğraf çekmek önce gözlemlemek, sonra çekim alanına odaklanarak objeyi belirlemek, ardından sunuma hazırlamak üzere çeklen fotoğrafları sıralamak ve sunumunu meraklıları ile buluşturmak şeklinde sıraladı. Fotoğraf tutkunlarıyla deneyimlerini paylaşan Doç. Dr. A. Beyhan Özdemir, fotoğraf tutlunlarına, tesadüfi fotoğraf çekiminden uzak durmalarını önerdi.

9 Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. A. Beyhan Özdemir, “Konu belirleyin. Dünyanın neresine giderseniz gidin o konu üzerinde yoğunlaşıp odaklanın. Örneğin; gülen insanlar, kadın portresi, gülen kadın portresi, çocuklu gülen kadın portresi, çocukları ile eğlenen kadın portresi dünyanın her yerinde bulabileceğiniz konular.

Bu ve buna benzer konular bulabilirsiniz soyut çalışıyorsanız, insan fotoğrafları üzerinde çalışmaktan tereddüt ediyorsanız, mimari fotoğraflar minimal fotoğraflar çekebilirsiniz. Trafik, ışık gölge konu o kadar çok ki; ama tercih ettiğiniz konu neyse hep onun farklı nesini yapabilirim diye düşünün. Bu konuda fotoğraflar, kataloglar, yayınlanmış kitaplar, internet, Instagram ve benzeri birçok kaynak var elinizde ulaşabileceğiniz. Fotoğraf yaşadığınız anı kayıt altına almanın bir yoludur. Bu yol gelecekte çok önemli bir kaynak olacaktır. Çünkü; çekilen birçok fotoğraf, o dönemin belgesi niteliğini taşıyacaktır. Fotoğraf çok önemli bir belgeleme aracıdır.” Dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.