BAŞKAN SAVAŞ’TAN EKREM İMAMOĞLU’NA DESTEK

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Her Açıdan TV’de Ruhat Mengi’nin konuğu oldu. Hatay ve ülke gündemine dair samimi açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimleri ile ilgili düşüncelerini de paylaştı. 

Antakya Belediye Başkanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemlerinde yaşadığı süreçleri anlatarak düşüncelerini paylaşmaya başlayan Lütfü Savaş, “Antakya belediye başkanlığını AKP sıralarında Büyükşehir belediye başkanlığını ise CHP sıralarında yaptım. Her iki dönemde de Meclis çoğunluğu iktidar lehine fazlaydı ancak Antakya başkanlığı döneminde aldığım kararların hepsinde CHP’li arkadaşlarımızın rızasını alıyordum. Onun için aramızda güzel bir bağ oldu ve görev süremin sonlarına doğru bana teklif geldi. Büyükşehir başkanlığımın ilk yıllarında meclisteki iktidar çoğunluğu tarafından çok engellendim. Bütçe ve kadro konusunda çok sıkıntı çektik” diyerek benzer durumları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun da yaşayabileceğini söyledi.

Hatay’ın jeopolitik ve jeostratejik konumu nedeniyle özel bir yere sahip olduğunu ve bundan dolayı iktidarın burayı kazanmayı çok istediğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Doğu Akdeniz’deki enerji arayışları ve Orta Doğu’daki kaotik tablodan dolayı şehrimiz çok önemli bir noktada bulunuyor. Biz de bu bilinçle görevimizi sürdürüyoruz” dedi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz ile Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan diyalogu ve bunun basında farklı şekillerde yankı bulmasını da yorumlayan Başkan Savaş, benzer durumu seçim öncesinde kendinin de yaşadığını ifade etti. Arsuz’un Derekuyu Mahallesi’nde vatandaşlarla arasında geçen konuşmaların sadece bir kısmının servis edildiğini söyleyen Başkan Savaş, seçilmiş İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da böyle durumlarla karşılaşabileceğini ve çok dikkatli olması gerektiğini belirtti.

23 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin demokrasi ile imtihanı olduğunu ve Ekrem İmamoğlu’nun demokrasi misyonunu üstlendiğini de sözlerine ekleyen Başkan Savaş, İstanbulluların demokrasiye sarılacaklarını ve sahip çıkacaklarını ifade etti.

Ekrem İmamoğlu’nun bilgili, tecrübeli ve saygılı bir kişiliğe sahip olduğunu ifade eden Başkan Savaş, İmamoğlu’nu çok zorlu bir sürecin beklediğini ve Türkiye’yi temsil ettiğini unutmaması gerektiğini söyledi. Ayrıca Türkiye’nin ileri demokrasiye ihtiyacı olduğunu da belirten Başkan Savaş, 23 Haziran seçimlerinin buna ışık tutacağını ifade etti.

Programın ilerleyen dakikalarında Lütfü Savaş, Ruhat Mengi’nin “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 39 ilçede neden miting yapmadı” sorusuna da içtenlikle yanıt verdi.

Lütfü Savaş, “Bu seçim Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında olacak. Ancak 31 Mart seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız birçok ilde miting yaptı. Ve sanki muhalefet partisi adaylarının karşısında Cumhurbaşkanımız varmış gibi oldu” dedi.

Lütfü Savaş, iktidar partisinin ileri gelenlerinin dominant değil edilgen isimleri tercih ettiğini ve bu yüzden onlarla yollarını ayırdığını açıklayası. Cumhuriyet Halk Partisi’nin son dönemde çıkardığı adayların doğru isimler olduğunu da sözlerine ekleyen Savaş, Atatürk’ün hedeflerinin yol gösterici olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Dominant ifadesine de açıklık getiren Lütfü Savaş, “Dominant olmak demek kavgacı olmak demek değildir. Kendi vizyonunu demokratik ilkeler çerçevesinde ortaya koymak demektir. Ben bunu Hatay’da başardığım için seçiliyorum” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, programın son bölümünde Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’ın birlikte katılacağı televizyon programı hakkında da düşüncelerini paylaştı. İmamoğlu’nun program süresince sakin kalması gerektiğini vurgulayan Başkan Savaş, “Ekrem Bey sabırlı olmalı ve sakin kalmalı. Tecrübesi ve birikimiyle programın altından kalkacak güce sahip. Programın sonucu seçimi aşağı yukarı belli eder” ifadelerini kullandı.

Ülkedeki ekonomik verilerin gidişatının ve 23 Haziran seçim sonuçlarının genel seçimin tarihinin erkene alınmasına neden olabileceğini de söyleyen Lütfü Savaş, 23 Haziran sonucuna göre eski AKP’li isimlerin kuracağı söylenen partilere iktidar kanadından bazı milletvekillerinin katılabileceğini de ifade etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.