İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi 1.’inci Odak Toplantısı İTSO’da Yapıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) işbirliğiyle düzenlenen; Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi 1.’inci Odak Toplantısı gerçekleştirildi.

İTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda; İSTE Malzeme ve Metalurji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci tarafından “İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi” konulu sunum yapılarak, sanayi sektöründe artan nitelikli ve sertifikalı kaynakçı (çırak, kalfa, usta, kaynak teknikeri, belgeli kaynakçı ve profesyonel kaynakçı) talebinin karşılanması ve çeşitli projeler geliştirmek suretiyle ilgili sektör sorunlarının çözümüne destek verilmesi hususunda istişare de bulunuldu.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli toplantıda yaptığı konuşmasında; “Bu projeyi başından bu yana destekleyen İTSO Yönetim Kurulu Başkanımıza, Yönetim Kurulu Üyelerine ve DOĞAKA’ya teşekkür ediyorum. Kaynak ve kaynak teknolojileri konusu çok mühimdir ve Ülkemizde bu konuda yapılması gereken peç çok proje vardır. Bunların başında da elbette bu alanda nitelikli işgücü yetiştirmek gelmektedir. İSTE içerisinde hayata geçirilecek Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi’nin en önemli hedeflerinden biri ihtiyaç duyulan bu nitelikli ve sertifikalı insan kaynağını yetiştirmek olacaktır. Bununla birlikte, Merkez’de yapılacak Ar-Ge çalışmaları ile yine Ülkenin ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu en güncel ve verimli kaynak teknolojileri ve yöntemleri geliştirilecektir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

DOĞAKA’nın da destek verdiği Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezinin bölgemiz ekonomisine önemli katkı sağlayacağına vurgu yapan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, projenin yanında olduklarını ve gerekli her türlü desteği vereceklerini söyledi.

İskenderun’a Üniversitenin kurulması noktasında İTSO’nun büyük destekleri olduğunu ve hala destek vermeye devam ettiğini belirten İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “İSTE DOĞAKA ve İTSO işbirliğiyle kurulacak olan İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde bölgemizde daha kalifiyeli ve sertifikalı kaynakçıların yetişeceğine inanıyoruz. İTSO olarak bu projenin hayata geçirilmesi noktasında uzun süredir yoğun bir çaba sarf ettik ve bugün projenin ilk toplantısını İTSO ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. Bölgemiz ve Ülkemiz ekonomisi için önemli bir projeyi hayata geçirdiğimize inanıyoruz. Tabi bu projenin gerçekleşmesinde Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Meclis Üyelerimizle birlikte hareket ettik” dedi.

 

Toplantıya; İSTE Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin Kurulacağı İskenderun Teknik Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ile birlikte; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Numan Bölükbaş, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Prof. Dr. Tolga Depci, İTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Müfit Tennioğlu, Selma Yılmaz, Raşit Özyurt, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez, DOĞAKA İzleme ve Değerlendirme Birim uzmanı MenalZubarioğlu katıldılar.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.