MÜSİAD iftarında Şehit ve Gaziler” polemiği yaşandı

Published on:  /   Yorum yapılmamış

MÜSİAD Hatay Şube’nin İskenderun Anıt Alanında düzenlediği iftar programında davetliler ve evsahibi arasında yaşanan “yer ayrılmadığına dair” tartışma sözlü sataşmalara dönüştü.

MÜSİAD Kurucu Genel Başkan Yardımcılığı ve MÜSİAD Kurucu Üyesi Ali Bayramoğlu’na Gaziler Derneği Başkanı Neşet Turhan’ın gelmeden önce şehit ve gazileri aileleri olarak yer ayırt aldığını ancak alana geldiklerinde kendilerine yer ayrılmadığını gördüklerini anlatarak sorunun çözülmesini istedi. Karşılıklı atışmalar ile devam eden tartışmalar Bayramoğlu’nun Gazi Ve Şehitler Derneği Başkanı Neşet Turhan’a “ kendinize ayrıcalık istiyorsuz” demesi üzerine Turhan’ın da “evet ayrıcalık istiyoruz” demesi ortamı iyice gerdi.

Programa ve geceye gölge düşüren tatsız olaya tanıklık eden bazı vatandaşlar, iftar programının yaptığı alandan ayrılması dikkat çekerken MÜSİAD Hatay Şuba Başkanı Abdullah Bozatlı, yer bulamayanlar için lokantada yer açtık” şeklinde yaklaşımı gergin ortamın yatışmasına zemin hazırladı. Lokantaya  giderek Müsiad’ın misafirleri olarak iftar yemeğini yiyen şehit ve gazi Ailesi Derneği Üyeleri ve bazı vatandaşlar yemek sonrası tekrar Anıt alanına geldi. Medeniyetler Korosu sahne almadan önce Hatay Valisi Rahmi Doğan Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı davetlilere hitaben birer konuşma yaptı.

VALİ DOĞAN, MÜSİAD’IN İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

MÜSİAD Hatay Şubesi tarafından geleneksel olarak İskenderun’da düzenlenen iftar etkinliğine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği

Vali Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Hanımefendinin yanı sıra MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya ve eşi Hanımefendi, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, İskenderun OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tosyalı, Hayırsever İşinsanı Recep Atakaş, , MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı, MÜSİAD Genel Merkez Kurul Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Programın açılışı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sonrasında yapılan dualar ile yapıldı. Okunan ezanla oruçlar açıldı ve hep birlikte iftar edildi.


İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yemek duasını yapmasının ardından geceyi organize eden MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı, konuşmasında “birlik ve beraberlik mesajı vererek “Aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Biz Türküyle, Kürdüyle, Ermenisiyle, Rumuyla, Yahudisiyle bu topraklarda bin yıl yaşamayı başarmış bir ecdadın çocuklarıyız. Bu milleti bölmeye çalışanlar denemeyin, uğraşmayın, bölemeyeceksiniz. Bu ülke toprakları işgal altındayken bile buna muaffak olamadınız ki güçlü Türkiye’de hiç muaffak olamayacaksınız. Tekrardan iftar soframıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum“ dedi.


İftar programının son konuşmasını gerçekleştiren Vali Doğan da konuşmasında; “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin stratejik konumu ortada. Bizim milletimiz alın teriyle üreten bir millet. Hemen körfezin sağına ve soluna baktığımızda bacası tüten fabrikalar bunun işaretidir. Bu milleti elbirliğiyle şahlandıracağız. Bu millet üretmekte ve büyümekte dolayısıyla biz de ülkemizi kalkındırmak için işçimiz ve işverenimizin yanında yer alacağız, onlarla birlikte yürüyeceğiz” dedi. konuşmaların ardından Medeniyetler Korosu alanda konser verdi.

KOnser sonrasında Şehit ve Gazi Aileleri, Derneği üyeleri anı fotoğrafı da çektirdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.