İSTE ve İTSO’dan ‘İskenderun Mekânsal Gelişim Çalıştayı’

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Teknik Üniversitesi ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle ‘İskenderun Mekânsal Gelişim Çalıştayı’ düzenlendi…   İTSO Onursal Başkanı Halil Şahin ve İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a, Ar-Ge ve eğitim süreçlerine vermiş olduğu katkılarından dolayı İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından plaket takdim edildi.

Plaketi İTSO yönetimi ve Meclisi adına aldığını belirten Onursal Başkan Halil Şahin, “İskenderun’a Üniversitenin kurulması noktasında yoğun gayretlerimiz oldu.  Bugün çok onurluyum ve gururluyum. Temellerini attığımız Üniversitemizin bu gün gelmiş olduğu noktayı görünce gerçekten çok mutlu oldum. Burada Sayın Rektörümüzün da gayretleri çok büyük. Kendilerine de bu özverili çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Oda Başkanlığımız döneminde Eğitime olan katkıyı her zaman ön planda tuttum. İTSO olarak şehrimizde birçok eğitim kurumlarını da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadık. Üniversitemize bundan sonra da desteğimiz devam edecektir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Çalıştay öncesi kürsüye davet edilen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz yaptığı konuşmasında, “İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak göreve geldiğimiz günden bu yana Üniversitemize her zaman destek olduk ve Üniversitemizin tüm faaliyetlerinde yanlarında olmaya çalıştık. Bundan sonraki dönemde de bu desteğimiz devam edecektir. İTSO olarak imkânlarımız ölçüsünde ekonomik anlamda katkı sağlamaya gayret gösteriyoruz.  Üniversitemiz, Rektörümüzün gayretleri ile büyük çaba sarf etmektedir. Üniversitemizin yakın zamanda Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olacağına eminiz. Bugünkü Çalıştay’ın da İskenderun için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve İTSO Onursal Başkanı Halil Şahin’e Üniversiteye sağlamış oldukları katkılarından dolayı plaket takdim ederek teşekkür etti. İTSO’nun, İSTE’nin kuruluşundan bu yana olan desteklerinin yadsınamaz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE olarak değişimin eşiğinde olan İskenderun’un mekânsal planlaması ve gelişimi için, başta İskenderun Belediyesi olmak üzere, ilgili tüm kurumlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirleterek, Mimarlık Fakültesi’nin; Mimarlık ve Şehir ve Bölge Planlama Bölümlerinin de bu yıl öğrenci alacağını ve kampüsteki Mimarlık Fakültesinin binasının da tamamlanmak üzere olduğunu müjdeledi.

İSTE ve İTSO işbirliğiyle düzenlenen Çalıştay’a; 23. Dönem Hatay Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Öztürk, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İTSO Onursal Başkanı Halil Şahin, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Müfit Tennioğlu, Raşit Özyurt, Mehmet Ünüvar, akademisyenler, konuşmacılar, Mimarlar Odası Temsilcileri ve davetliler katıldı.

Birbirinden değerli konuşmacıların yer aldığı Çalıştay’da; İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu da ‘İskenderun’un Kentsel Gelişim Sürecine Tarihsel Bir Bakış ve Gelecek Öngörüleri’ konulu bir sunum yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Çalıştay’a konuşmacı olarak katılan 23. Dönem Hatay Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Öztürk, “Sürdürülebilir Şehirleşmenin İskenderun Bölgesinde Uygulanabilirliği” konusunda sinevizyon destekli olarak bilgiler verdi.

 

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.