Ali Tekten, imza ve söyleşide okurla buluştu

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İş insanı -müteahit Ali Tekten,  “Kürdistan Teali Cemiyeti ve Saidi Kürdi” adında ilk kitabını okuyucuları ile buluşturmasının ardından Ayna Derneği’nde söyleşi ve imza etkinliği ile okurla buluştu. Söyleşi öncesi yazar-Eğitimci Recep Yıldırım, Tekten için kısa bir sunum yaptı. Yıldırım, konuşmasında; indanlar kitap yazmaya başladığında genellikle kendisi ile ilgiliş anı ve benzeri düşünceleri kaleme aldığını belirterek, “pek az insanın herhangi bir konuda araştırma yaparak bir kitap çıkardığını” anlattı. 

Ali Tekten, “Kürdistan Teali Cemiyeti ve Saidi Kürdi” kitabını  bir amatörün araştırma ve deneme çalışması” olarak tanımlayarak kitabında karşıt ve aynı düşünceden yazarların kitabını incelediğini ve kaynak göstererek karşıt yazarların görüşlerini orijinal kitaplarından değiştirmeden aktardığını belirtti.

Etkinliğin söyleşi bölümünde Ali Tekten kitap ile ilgili değerlendirmesinde; “Okudukça Atatürk’ü daha iyi anlayacaksınız” dedi. Karşılıklı soru ve yorumların yapıldığı söyleşinin ardından kitaplarını okurlara armağan eden Ali Tekten, kitaplarını da imzaladı.

Ali Tekten, 1996 yılında da gazeteci Nuri Aydın Konuralp’ın kaleme aldığı  “Hatay Kurtuluş ve Kurtarış Mücadelesi Tarihi” adlı kitabı da dernek üyelerine imzaladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.