İş İnsanı Ali Tekten ilk kitabını okurla buluşturdu… BU KİTAP ÇOK KONUŞULACAK

Published on:  /   2 Comments

İş insanı Ali Tekten,  “Kürdistan Teali Cemiyeti ve Saidi Kürdi” adında ilk kitabını okuyucuları ile buluşturdu. “Kürdistan Teali Cemiyeti ve Saidi Kürdi” kitabını  bir amatörün araştırma ve deneme çalışması” olarak tanımlayan Ali Tekten kitabında konuyu incelerken karşıt yazarların görüşlerini orijinal kitaplarından değiştirmeden aktardığını belirtti. İş İnsanı Ali Tekten ilk kitabını okurla buluşturdu. Tekten kitap ile ilgili değerlendirmesinde; “Okudukça Atatürk’ü daha iyi anlayacaksınız” dediği ilk kitabı çok konuşulacak bir araştırma kitabı. 

HDP’li Demirtaş, “Nubihar çevresi ve MED ZEHRA’ya teşekkür etmişti”

7 Haziran 2015 genel seçimlerinin akşamında  HDP genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşmasından yola çıkarak kendisinde oluşan merak ile araştırmaya başladığını belirten Tekten, “ Demirtaş’ın bir ifadesinin kendisinin dikkatini çektiğini belirterek “Demirtaş HDP yi oluşturan bütün ittifaklara teşekkür ediyorum. Bize destek veren ortak emeği olan Nubihar çevresi ve MED ZEHRA’ya özel olarak teşekkür ediyorum” demesi ile kendisinde “Nubihar çevresi ve MED ZEHRA” nedir düşüncesi uyandığını ve çevresindeki Birçok Nubihar çevresi ve MED ZEHRA’yı  yarın sorduğunda kimsenin bilmediğini gördü. Ve Tekte, bu konu ile ilgili bir araştırma yapmaya karar verdi.  Nubihar çevresi ve MED ZEHRA’nın arkasında tarihin derinliklerindeki Saidi Kürdi (Nursi) bilinmeyenleri ortaya çıktığını gören Ali Tekten, kitabın önsözünde şunları kaleme aldı:

“Saidi Nursi ömrünü adadığı projenin ismi MED ZEHRA”

“1900’lü yılların başlarında İstanbul’a gelirler dönemin padişahı ikinci Abdülhamid’ den Kürdistan’da Van şehrinde MEDRESETÜ’Z ZEHRA adıyla Mısır’daki El Ezher benzeri bir üniversite kurulmasını isteyen Saidi Kürdi’nin isteği yerine getirilmediği gibi Tımarhaneye atılır. Saidi Kürdi (Nursi) üniversitenin üç dilli olmasını istemektedir. Arapça Kürtçe ve Türkçe daha sonra 1. Dünya Savaşı sırasında doğu cephesinde Ruslara esir düşer Rusya ve Almanya dönemi başlar. Esaretten İstanbul’a döndükten sonra 1918’de Kürdistan Teali Cemiyeti çalışmalarına katılır. Saidi Nursi ömrünü adadığı projenin ismi MED ZEHRA emperyalistlerin Ümmet coğrafyasını ve haklarını parçaladığı bir vasatta Saidi KÜRDİ (Nursi) pekiştirecek bir eğitimin temel alacak kurumsal bir imkan arayışına girdi.

MED ZEHRA’nın merkezine merkezine Kürt sosyal yapısında var olan parçalanma ve eğitimsizlik halini de dikkate alarak projenin merkezinin Türkiye Kürdistan’ı olmasını istedi. Said’e göre Mısır’daki Ezher Üniversitesi gibi bir üniversite Kürdistan’da kurulduğu takdirde Ortadoğu ve Asya’dan ilgi görerek öğrenci çekecek ve Kürt unsurların Arasında yeni bir dirilişi sağlayacaktı.  Kürt nurculuğun anlaşılması için ilk defa Med Zehra ve dava dergisinin iyi anlaşılması gerekir” dedi.

Türkiye’de Med Zehra Vakfı’nın faaliyette

Türkiye’de Med Zehra Vakfı’nın faaliyet gösterdiğini birçok şubeler açtığını belirten Ali Tekten bu vakfın birçok bilinmeyen önemli yönleri olduğunu ifade eden Ali Tekten, MED Zehracılar, ABD ve uluslararası İslam hareketinin düzenlediği konferanslara katılarak dış ilişkileri geliştirdiler. Kürt aydınları olarak adlandırılan gruplar ile ilişkiye geçerek sözleşme yeni zemin nubihar gibi dergilerde azınlık hukukunun savunan kişilerle de bağlantılar kurdular.” Dedi.

“Yayınladıkları Nubihar dergisi 1993’te İstanbul’da bir Kürt Konferansı düzenledi. Bu toplantıya Ali Bulaç, Mehmet Metiner, Altan Tan gibi islamcı görünümlü Kürt Milliyetçileri ile katılarak Hizbullahı ile Telebanisiyle, Barzani ile Kürtlerin birleştiğini ilan ettiler. Dediler ki bir Lozan Müdahelesi ile İngilizlerin Fransızların Kemalistlerin ve acemlerin ittifakıyla bu Kürdistan denen coğrafya bölünmüştür, işgal edilmiştir. Ben iki aydan beri Avrupadayım bir aydan beri Güney Kürdistan dayım dolaştım gördüm. Kürtler tamamen birleşmiştir, hiçbir ihtilaf yoktur.”

“Fetullah’ın asıl memleketi Erzurum değil”

Bir diğer önemli konu ise Fethullah Gülen’in asıl memleketini kime sorarsan herkes Feto Erzurumludur diyor. Bu arada Feto algısı yaratılıyor Kürtçülük gizleniyor. Çok önemli dikkat isteyen bir konudur. Fethullah Gülen Saidi Kürdi meşhur İdris-i Bitlis-i en büyük Kürkçü Bedirhanlar hepsi Bitlisli, tesadüf değil bu konu özel bir projedir.

Ayrıca kime sorsam  Fethullah Gülen ile Saidi Kürdi arasında hiçbir ilişki yok Bir de Erzurumlu birisi Bitlis’li değerler.

Fethullah Gülen’in önemli akademik dergisi Sızıntı Saidi Kürdi (Nursi’nin) Risale-i Nurlar Kuranı Kerim’den bir sızıntıdır tanımı Fetö’ye dergi olarak aktarılmıştır. Saidi Kürdinin Merkezi Kestanepazarıdır. Fethullah Gülen’in de Merkezi kestanepazarı’dır. İzmir kestanepazarı yurtlarında tesadüf hep Risale’i Nurlar okutulur.” Dedi önsözünde.

Fetullah Gülen’in CIA, MOSSAD ve Moon Bağlantıları

Fetullah Gülen’in CIA, MOSSAD ve Moon bağlantılarına dikkat çeken Ali Tekten,  Moon Tarikatı ile de bağlantı olduğunu kaydeden Ali Tekten, “Moon tarikatının ilk başkanı Kasım Gülek’tir. Kasım Gülek Fethullah Gülen’i ABD Büyükelçisi morton Abramowitz ile tanıştırdı Kasım Gülek in baldızı Aylin Rodomisli Pentagon’da subay olarak çalıştı. Gülen’in Pentagon ve CIA çalışmalarına önayak oldu. 2015 seçimlerinde Fetö’cülerin yoğunlukta olduğu kamu lojmanlarında seçim sonuçları blok HDP ye çıktı. Bu da bir tesadüf müdür diye sordu. Öte yandan 1993 yılında suikaste kurban giden Uğur Mumcu Kürt İslam ayaklanmasını inceliyordu. Bu konuda bir kitap yayınlamıştı. Usta kalem Uğur Mumcu Saidi Kürdi için bir köşe yazısında hem İslamcı hem de Kürtçe’dür demişti.

Ayrıca Uğur Mumcu yine aynı köşe yazısında Kürt teorisi ve İslamcı terör ile destekleniyor diyerek konuyu özetlemişti ve maalesef Uğur Mumcu Kürt dosyası kitabını yazarken öldürülmüştür. 8 Aralık 2002’de Türk Tarihçi Yazar Necip Hablemitoğlu Alman Vakıfları Bergama dosyası kitabının yayınlanmasından 20 gün sonra evinin önünde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Necip Hablemitoğlu Fetö yapılanmasında Saidi Kürdi (Nursi) ve İzmir Kestanepazarı bağlantılarını inceliyordu. Ve uyarıyordu. Doç. Dr. Yaşar Kutluay, Uğur Mumcu, Necip Hablemitoğlu ve 15 Temmuz’da ölen insanlarımızı rahmetle alıyorum. Bu kitapta Kürdistan Teali Cemiyeti ve Saidi Kürdi’nin (Nursi) bilinmeyen yönlerini araştırmaya çalıştım.” Dedi.

 

Kategori:

2 yorum

  • halil toykun
    Reply

    Kitabı nasıl temin edebilirim..

  • ekogundem
    Reply

    E - 5 Karayolu üzerinde Port City 'nin güvenlik personeline sorun size kitabın yazarına ulaşmanızı sağlayabilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.