“Down sendromlu çocukların aileleri çözüm istiyor…”

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun sahil şeridinde bulunan ve down sendromlu ve otistik çocuklar yararına işletilen ve dernek faliyetlerinin yürütüldüğü İskenderun Down Kafe’nin “keyfi bir uygulama” ile kapatılmak istendiğini savunan aileler, Down Kafe’nin faaliyetlerinin devamından yana olduklarını ifade ediyorlar.

Bir grup down sendromlu çocukların ailesi, sözkonusu yerin kapalmasının gündeme gelmesi ile kendilerinin ve çocuklarının hayal kırıklığına uğrattığını belirterek,  “Biz Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’dan,  Down kafeye ve down sendromlu çocuklarımıza sahip çıkmasını istiyoruz” dediler.

Aileler, “çocuklarımız mağdur edilmesin. Burası çocuklarımız için de biz aileler içinde bir terapi merkezi gibi, bizler kendimizi burada huzurlu hissediyoruz ve  yalnız olmadığımızın farkında oluyoruz. Türkiye’nin en büyük down kafesi ve İskenderun’da kurulan ilk down kafeye kilit vurulmasını istemiyoruz” dediler.

Bünyelerinde her yaştan 150 ye yakın down sendromlu çocuk bulunduğunu söyleyen aileler, Belediye yönetiminin değişmesi ile birlikte kendilerinin  mağdur edildiğini dile getirdiler.

Mevcut derneğin kurulmamsıyla birlikte toplumun, down sendromlu çocuklara ve ailelerine bakış açısının iyileştiğini toplumla bütünleştiklerini kaydeden aileler, “Neden böyle bir uygulama yapıldı? Çocuklalrımız ve biz neden mağdur ediliyoruz anlamış değiliz. T.B.M.M.’de de down sendromlu ve otizmli çocuklar için komisyonlar kurulup, onlalrın topluma entegrasyonlarının sağlanması için çalışmalar yapılıyor. Bu duyarlılığa rağmen İskenderun’daki bu uygulamaya bir anlam veremedik. Biz de ilçemizde benzerı desteği görmek istiyoruz” diyerek Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın yaşanan bu soruna çözüm üretmesini beklediklerini ifade ettiler.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.