SAMANDAĞ TÜRKİYE YAMAÇ PARAŞÜTÜ HADEF ŞAMPİYONASINA EV SAHİPİĞİ YAPTI

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Türkiye Yamaç Paraşütü Hadef Şampiyonası 3. Etap yarışması sona erdi. 17-19 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılan Yamaç Paraşütü Şampiyonasına yurdun değişik bölgelerinden çok sayıda sporcu katıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Kaymakamlığı, Samandağ Belediyesi ve Defne Belediyesi’nin katkıları ile Samandağ Havacılık ve Gençlik Spor Kulübü ev sahipliğinde gerçekleşen yarışmada yarışmacılar iniş alanındaki 5 metre yarıçaplı hedefin ortasındaki elektronik pad’e basarak en iyi dereceyi elde etmeye çalıştılar. Yarışma sonucunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi. Ayrıca yarışmaya sağladıkları katkılardan dolayı Samandağ Kaymakamı Murat Kütük ve Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’a plaket verildi.

17-19 Mayıs tarihleri arasında 3 gün boyunca yarışmacı pilotlar Kapısuyu dağ eteklerinden uçuşa başlayarak Çevlik sahilinde son bulan keyifli uçuşlar gerçekleştirdiler.

BAŞKAN ERYILMAZ, YAMAÇ PARAŞÜTÜ YAPTI

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Türkiye Yamaç Paraşütü Hadef Şampiyonası 3. Etap yarışması için Samandağ’a gelen Milli Takım pilotlarından Mustafa Uri ile keyifli bir uçuş gerçekleştirdi. Başkan Eryılmaz uçuş sonrasında yaptığı açıklamada bu yarışmanın Samandağ’da yapılmasının bir kazanım olduğunu ifade ederek ; “ Samandağ Belediye Başkanı olarak öncelikle bu yarışmayı düzenleyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok güzel bir organizasyon. İlçemizde ilk defa böyle bir yarışma düzenleniyor. Bundan dolayı eksikliklerimiz olmuş olabilir. Türkiye yarışmasının Samandağ’da yapılması bizim için bir kazanımdır, bundan dolayı minnettarız. Bundan sonraki süreçlerde belki Dünya Kupasının burada düzenlenmesi konusunda gerekli bütün altyapı çalışmalarımızı yapmaya hazırız.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Lütfü Savaş’a ve İlçe Kaymakamımıza bu organizasyonun gerçekleşmesinde sundukları katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yarışmacı arkadaşlarımıza da elinize, yüreğinize sağlık diyorum. Özellikle bayan arkadaşlarımızın çoğunlukta olması bizleri sevindirdi. Ben de buradan bütün Samandağlı hemşerilerime sesleniyorum. ‘Bu Yamaç Paraşütü yarışması ilçemizde ilk defa gerçekleşiyor. Ben de ilk defa bir atlayış gerçekleştirdim. Mustafa hocamıza teşekkür ediyorum. Çok zevkli geçti, güzel bir spor dalı. Özellikle gençlerimizi bekliyoruz. Gençlerimizin de bu spor dalı ile uğraşmasını arzu ediyoruz. ” İfadelerine yer verdi.

Ferdi Klasman Sıralaması

1.Kerem Dinçer

2.Erol Aslantaş

3.İbrahim Dinçer

Kadınlar Sıralaması

1.Aleyna Özel

2.Elif Güleryüz

3.Mediha Sevgen

Takımlar Sıralaması

1.İnegöl Belediye Spor Kulübü

2.Adana Yamaç Paraşütü ve Doğa Sporları Spor Kulübü

3.Nilüfer Belediye Spor Kulübü

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.