19 Mayıs, ulusal kurtuluş mücadelemizin ilk adımıdır

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında bu anlamlı günün Cumhuriyet’e ve ulusal bağımsızlığa giden yolun başlangıcı, ulusal kurtuluş mücadelemizin ilk adımı olduğunu vurguladı.

Bu anlamlı günün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere armağan edildiğini anımsatan Dönmez, açıklamasında şunları ifade etti:

“Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıl dönümünü gururla ve eksilmeyen bir coşkuyla kutluyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusumuzun onur mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın başladığı günün anısına Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Çağdaş bir devlet kurma ve çağdaş uygarlıklarla bütünleşme yolunda başlayan bu onur mücadelesi ezilen dünya uluslarına örnek oluşturması bakımından önemlidir. Ezilen uluslara örnek olan bu mücadele daha sonra “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” fikriyatına dönüşmüştür.

Gençlerimize emanet edilen geleceğimizin ve devletin esasını oluşturan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti ilkelerinden ve bu ilkelerin etrafında örüldüğü “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” fikriyatından giderek uzaklaşıldığını görüyoruz.

Bizler, mazlum milletlerin örnek aldığı “Kurtuluş Savaşı” değerleri yerine; gençlerimizin ve ülkemizin geleceğini tehdit eden, laikliğe aykırı, demokratik değerler ve kazanımların yok edildiği, hukuk devleti algısı yerine kanun devleti ve otoriterliğin hâkim olduğu bir devleti; giderek şiddet ve savaş ortamı sarmalına doğru yol alan bir geleceği gençlerimize bırakmak istemiyoruz.

“Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir gençlik yetiştirmek’ ideali ile Cumhuriyetimizin bütün kurum ve kurallarıyla laik, çağdaş, demokratik Cumhuriyet olarak Ulu Önder’imiz tarafından gençliğe emanet edilen bu değerlerin tamamına gençlerimizin sahip çıkacağını biliyoruz.

Bu inanç ve kararlılık ile Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyor; 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.