Heripus Çoksesli Koro, İskenderun’a iki ödül ile döndü!

Published on:  /   Yorum yapılmamış

İskenderun Heripus Çoksesli Korosu, bu yıl yedincisi düzenlenen Sanatçılar, Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneğinin (Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali) festivalinde iki onur ödülüne layık görüldü. Koro Şefi Erhan Kara, Bu ödül, Hatay’dan ilk defa bir koro İstanbulda’ki bu festivale katılıp bu ödülleri Hataya ve İskenderun’a getirdi. Bu Hatay için güzel bir başarıdır” dedi.

İskenderun Heripus Çoksesli Korosu “Entonasyon” (tonlama, sesleri temiz vermek) dalında, İskenderun Heripus Kadınlar Korosu “Program Zenginliği ve Çesitlilik” ödülüne layık görüldü.

Bu önemli ödülü alan 2 Koro 15 Haziran 2019 Cumartesi günü Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonunda yapılacak olan 24. Türkiye Polifonik Korolar Şenliğinde yine Hatay’ı ve İskenderun’u temsil edeceklerini ve katıldığı fesivallerden de ödüller getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İskenderun Heripus Çoksesli Korosu bu yıl 2. Kez katılımında “Entonasyon” (tonlama, sesleri temiz vermek anlamına gelir) ödülüne layık görüldü. İskenderun Heripus Çoksesli Korosu bünyesinde Ocak 2019’da  kurulan ikinci koro olan İskenderun Heripus Kadınlar Korosu da ilk performansını bu festivalde sergileyip, jüri tarafından “Program Zenginliği ve Çesitlilik” ödülüne layık görüldü.

İskenderun Heripus Çoksesli Korosu ikinci defa katıldığı bu festivalde geçmişte  “Popüler Müzik Yorumlamada Başarı” ödülü almıştı.

Erhan Kara ve yol arkadaşlarıyla 25 Mart 2018’de İskenderun Çoksesli Korolar Derneği kuruldı. Başkan Yardımcılığı ve Koronun Şefliğini  Erhan Kara, üslendi. 20 Haziran 2016’da da İskenderun Heripus Çoksesli Koro kurularak çalışmalara başladı.

İskenderun Heripus Kadınlar Korosu Korist Listesi:

Sopranolar: Nejla Güleryüz, Hande Barış, Gamze Tümkaya, Benay Bayram, Tuğçe Keleş, Banu Ulusan Saygılı, Zübeyde Karaboğa.

Altolar:

Gamze Altun, Narin Çaparoğlu, Nilüfer Tut, Nilcan Ceylan, Buket Sür, Dilan Sebzeci, Yardımcı Şef:Buket Sür, Koordinatör: Nejla Güleryüz.

İskenderun Heripus Çoksesli Korosu:

Sopranolar:

Nejla Güleryüz, Banu Ulusan Saygılı, Gamze Tümkaya, Benay Bayram, Hande Barış, Gamze Altun, Zübeyde Karaboğa.

Altolar:

Buket Sür, Narin Çaparoğlu, Dilan Sebzeci, Tuğçe Keleş, Nilcan Ceylan, Nilüfer Tut.

Tenorlar:

Ömer Aktaş, Habib Bozlak, Metin Katrancı, Enes Kör, Eren Tekerek.

Baslar:

Umut Tümkaya, Mehmet Ömer Bulut.

Beatbox: Emre Keskin

Piyano Eşlikçisi: Yeliz Ergün. Yardımcı Şef: Gamze Tümkaya.

Koordinatör:

Nejla Güleryüz.

İskenderun Heripus Çoksesli Korosunun seslendirdiği eserler sırasıyla:

1)The Seal Lullaby (Eric Whitacre), 2)Bonse Aba (Viktor C. Johnson), 3)Hoşgelişler Ola (Erhan Kara), 4)Ayrıldım Güler miyim (Erhan Kara), 5)Müsaadenizle Çocuklar (Erhan Kara).

 İskenderun Heripus Kadınlar Korosunun seslendirdiği eserler sırasıyla: 1)The Land of Ice and Snow (Erhan Kara), 2)Adiemus (Karl Jenkins), 3)Ave Verum Corpus (Francis Poulenc), 4)La Rosa Enfloresce (Manuel Coley), 5)Kalinka (Joan Gregoryk).

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.