Arsuz Murat Zelluh Ortaokulu Tübitak 4006 Bilim Fuarı’nı gerçekleştirdi

Published on:  /   Yorum yapılmamış

Murat Zelluh Orta Okulu öğrencileri, kısıtlı imkanlara rağmen hazırladıkları projelerle günümüz sorunlarına pratik çözümler ürettiler…


Öğrenci ve öğretmenlerin büyük emek verdikleri ve kafa yordukları bilim fuarı büyük beğeni topladı.
Günümüz sorunlarına pratik çözümlerin ön plana çıktığı Tübitak 4006 Bilim Fuarında, sinekle mücadeleye doğal ve pratik çözümler, organik tarım, yabancı dil öğrenmeyi kolaylaştıran çözümler, uzay teknolojisini öğrenmeyi hızlandıran çalışmaların yanı sıra, gelenek ve görenekleri yansıtan kına gecesi mizanseni gibi bir çok etkinlik beğeni topladı.
Öğrencilerin başarılı projeleri kadar sunumları da Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydemir, Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin Çınğı ve bilim fuarını gezen konuklar tarafından çok beğenildi.
Bilim Fuarı’nda Murat Zelluh Orta Okulu’na uzun yıllardır katkılarıyla tanınan Hayırsever İşinsanı Keskin Kömürcülük Sahibi Emin Keskin de yer alarak, öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Halk oyunları gösterisiyle başlayan Tübitak 4006 Bilim Fuarı, Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Çetin Çınğı, Murat Zelluh Orta Okulu Müdürü Ali Çıplak ve diğer protokol üyeleri tarafından açıldı.
Öğrencilerin heyecanlı, mutlu ve gururlu oldukları gözlenen bilim fuarında,yaz sıcaklarıyla birlikte bölgede büyük rahatsızlıklara sebep olan servi sineklerle mücadeleye organik ve kesin çözüm ise Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydemir’in ilgisini çekti ve uygulama için ekiplerine talimat vereceğini ifade etti.
Tüm kısıtlı imkanlara rağmen büyük bir özveri ile hazırlanan, birbirinden yetenekli çocukların her şeyi başarabileceklerini ortaya koyan bilim fuarında, bir çok çalışma ödül alacak kadar başarılıydı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.